Всім доброго вечора!
Брати шкодники

Звертаюсь до Вас з надією отримати допомогу знаходячись у повному відчаю

Маю фабію 1.2 2005р.в. 160 000 пробіг.
Десь на 135 тис. почав зауважувати зникнення тяги і дивного поводження двигуна - складалось враження що 1 циліндр віключався і мотор тарахтів на двох, попирхався і вище 2 000тис. обертів не піднімався ... Лікувалось просто , заглушив завів і поїхав далі. Так як такі випадки були дуже рідкісними(1раз. в півроку) ненадавав особливого значення, думав, що пробиває катушка з часом поміняю ... Але вже на 160 000 тис. ця штука почала мене реально замахувати ... Проїхавши 50 км глохнув 5 разів, при чому така тенденція, що піднімаючи оберти вище 3 000 тис. і тримаючи їх більше 10-15 сек комп виключає 1-ий циліндр, глушу , заводжу з пів оберта і їду далі поки знову не відключить, або не підніматись вище 3 000 взагалі , тоді все ок! Зібрався поїхав на діагностику на шкоду. Там підключили комп , помилок нема! Поліз майстер дивитись на катушки , міняв місцями не допомогло, поліз до форсунок , також не допомогло , всі датчики в нормі , помилок нема , комп і далі після 3 000 тис. відсікає циліндр ... Лазив дивився , каже : "Йди до моториста!" Поговорив я з їхнім мотористом + проконсультувався з своїм описавши ситуацію , прийняв рішення вскривати мотор , тільки на шкоді я цього не робив , робив у провірених і надійних людей... Вскрили головку до поршневої групи не лізли, переглянувши її "поверхнево" сказали нема потреби, поміняли мені направляючі (були трохи розбиті) , клапана , сальники, я за одно ще і цепку замінив ... Короч капіталку головки зробив , а проблема нікуди не ділась ! Мій стан після цього описувати не буду ... Витрачено купу бабла , а толку "0"!
По знайомих знову почав шукати толкових майстрів до кого можна звернутись... Знайшов , поїхав ... Все розповів , почали знову підключати комп і дивитись ... Знову , помилок "0" , міняли катушки , форсунки , міряли компресію (13...13,5...13), а проблема далі та сама ... Думали , гадали , порадили мені подивтись до датчика колінвала та до каталізатора... З іншою такої ж машини поставив на підміну датчик колінвала - не допомогло , полізли до каталізатора - виявилось, що в мене з нього тільки "опилки" залишились, витягнули його і викинули - також не допомогло ... От тепер сиджу і думаю
Можливо хтось з Вас колись стикався з такими проблемами або може щось порадити ?
Вже не знаю куди йти і що робити , і майстри також розводять руками ...