(22-10-2015 12:05)Crazychal : Є базова комплектуха тура з лампою ш4 зрівнюю з жигулем і заводська лінза лауріни
інженери також не зрозуміло навіщо проектували 
Галоген на турі не світить зрозумійте це 
PS судячи по фоткам на драйві, то ваші фари зовсім не мають ні якого стану я за скло. Мутне і посічене = звідсіля як мона бачити в скло зашкурених окулярів 
О, то я бачу у вас орлиний зір, який може покращувати якість фото при малій якості знімку і максимальному зумі))) А в турі на фарі скла немає, один пластик, вони не посічені, просто підмутніли трішки (якщо порівнювати з тими випадками коли знімають для поліровки)
Як світили зняті фари на галогені я не знаю, але ксеноном вони світили більш як достатньо добре! І туровський рефлектор дуже чітко малює границі світлового потоку
Як світить жигуль не знаю, але я порівнюю світло з еталонним для мене світлом стареньких мерседесовських оригінальних бошівських фар в ідеальному стані, де розсіювач на склі, а скло з кришталю. Мало того, багатьом навіть там не вистачає свтіла!
у всіх враження від туровських фар таке мабуть тому, що освітлення вулиць теж жовтого кольору і на освтленій вулиці ніхто не замічає свого галогену, а ксенон замічають по простій причині - температура свічення інша, відповідно і колір інший і на фоні жовтого освітлення трошки замітно, що фари світять іншим кольором. от і вся різниця, чому основна маса ставить собі ксенон
Чи може навіть вночі у полі в тура мало світла?
Чи може в мокру погоду навіть той же лінзований ксенон краще світить? чи може від води він не відбивається і підсвічує дно калюж на дорозі, щоб ви дорогу краще бачили? Зарубав би ксенонщиків, коли в темну пору і вдощ їздиш! і ппфіг, що там лінза, світло так само від води відбивається! тільки ще гірше, бо все світло попадає без засвітів на дорогу
По поводу лауріна
В Європі було і є правило - хочеш ксенон - став лінзи, що інженери і зробили в той час, тільки зараз до цього ще добавили автокоректор і омивач, а також обов"язкове маркування фари, що вона призначена для ксенону! тільки із-за ксенона там стоїть лінза
І взагалі, про що ми тут споримо - мало вам світла - ну і не хай, мені його більше аніж достатньо. Якби штатного світла було б мало в машині, то авто б не пустили з конвеєра...
Чому ж тоді всі виробники не перейшли виключно на лінзи, якщо вони такі правильні і дають правильне світло. Набагато дорожче? ні, не думаю. Лінзу набагато простіше і дешевше вставити в фару, аніж проектувати рефлектор фари!
Перевага в лінзи одна - вона просто рівномірніше розсіює світло без лишніх засвітів, як на звиичайних фарах, особливо, якщо розсіювач на склі
Мені тільки один раз було мало світла, коли на першій машині були лампочки, яким вже більше 5ти років, а може і під 10. Після заміни лампочок світла стало теж достатньо
Тут все індивідуально
Це те саме, що порівнювати дві люмінісцентні лампочки скажімо потужністю 20 Вт, одна температурою 2700К (жовта), інша 4000К (біла) і доказувати, що 4000К краще світить, хоча світловий потік у них однаковий!
(22-10-2015 12:22)Vladko : С моим зрением все ок.
По стравнению с туром,свет есть у большинства.
Сделали Н4 для того,что-бы удешивить((
Так-же,как и балка в А7 1.4TSI
Зачем платить больше?
Когда купиль тур (до этого была фиеста 2008 года)кстати в ней тоже свет был в разы лучше...Но не об этом,купил тур и поехал на нем по трассе Киев-Чоп,где мне кажеться вполне добротная дорога,то ехать 40-60 км/ч мне приходилось.Именно из-за того что нифига не светило.
Но в прочем я не буду никому и ничего доказывать.
Тут и свет отличный многим в туре.И тормоза просто высшей пробы.
Все познается в сравнении.Я прошел все уровни сравнений света в туре.
Удивляет что есть твердолобые экземпляры которые не раз регистрируются на форуме,что-бы со всеми спорить,никого не слушать и доказывать обратное.
Я например когда зарегался,то слушал оч.многих старожилов форума (за что им благодарен)и могу похвастаться тем что учился на ихних ошибках.В принципе так и продложаю делать.Ведь есть люди которые покупали туры еще в салоне.И я думаю ихняя точка зрения будет более аргументирована.....
Так что на этом спор можно закончить.
ПС.Есть только один ксенон-ЗАВОДСКОЙ.
Все Осрамы,филипсы,ж5,китай,тайвань, это ХЛАМ
Так-же как Деповские линДованые фары-аля лаурин.Они и в правду линДзованые!
А хто взагалі заставляв вас спорити в моїй темі? Могли ж мимо пройти, а ні, треба ж ...
По поводу гальм - на кільцях, драгах, тайм-атаках і так далі не катав, але стокових ARXових гальм на кожен день більш, аніж достатньо. Я не розумію як їх в місті, або на трасі може бути мало... все ж таки барабанів на ARXах не ставили, АКПП також. На моєму авто колеса з легкістю блокуються (на скільки це дозволяє АБС) якщо задатися такою метою, але знову ж таки, так гальмувати мені за все життя доводилося всього декілька разів із них половина коли гальма тестував

!
І я теж маю з чим зрівнювати гальма... був в мене спортлайн мерс,3,2, АКПП - там гальма серйозні з заводу, вакуумник більший, 4 поршневі супорти спереду, 2х поршневі ззаду, товщі гальмівні вентильовані диски, супорти з радіаторами для кращого охолодження і все таке, але на ті гальма (297мм диски) одівалися 15" колеса. Там ніколи гальм мало не було, навіть, якщо агресивно катати. а на 5л вовкив тому ж кузові одівали 320мм гальма і з заводу вони йшли на 16 дисках. Ще ніразу відгуків не чув, щоб гальм не достатньо було. А на турі багатьом і РСних гальм не вистачає...
Якось трошки дивно, нє?
Приїжджайте і попробЫвайте гальма на моєму авто, можливо вони чимось особливі у мене, не знаю... я ще туди не лазив...
Так, в тура слабші гальма, це добре після попереднього ато замітно, але я б ніколи не сказав, що їх недостатньо! Це так само як дивишся відеообзор камрюхи в 40вому кузові з двигуном 3.5, там ведучий заявляє, що гальма ватні, скільки я перепитав власників таких камрюх - жоден на гальма не жалівся
Особливо якщо взяти мій класичний 123тій мерс... спереду 2 поршневі гальма, ззаду 2х поршневі гальма, але скрізь без вентиляції і 280мм в діаметрі... гальмівна система обслужена, диски і колодки нові. То порівняно з туром там гальм немає! а все тому, що там просто хід педалі більший і дозувати зусилля краще можна. банально просто треба тапку далі давити, щоб він встава як вкопаний, але це не означає, що гальма там погані... вони свою функцію роблять як і положено! При чому такі гальма ставили на всі моделі, будь то самий слабкий 2,0 дизель 60 коней, будь це самий потужний на той час 280Е АМГ (біля 200 к.с.)
Краще, аніж придумувати назви і терміни для інших людей, ви краще задумайтесь, що про вас люди думають.
Твердолоюий якраз той, хто свою думку сформував на основі таких же думк таких же твердолобих замість власного досвіду і порад досвідченіших.
Якщо послухати всіх порад про тур на цьому форумі, то взагалі ТУР краще не купувати, бо з заводу окрім гарного двигуна (я про 1.8Т) нічого немає... гальм нема, світла нема, шумка погана, на коробки, чомусь, багато хто жаліється, тільки, чомусь, на нашому ринку це саме часто продаваєма машина! А халдекс - то взагалі - смерть сервісменам! А більшість, чомусь, задоволена авто...