Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Тема закрита 
Укрсиббанк, изменение валюты кредита
Автор Повідомлення
Pavlentiy Немає
Banker
**

Приєднався: Mar 2011
Prague, Czech Republic
Повідомлення: #11
13-04-2011 19:26 RE: Укрсиббанк, изменение валюты кредита

(13-04-2011 12:53)SlavaP :  Ставка по кредиту в гривне, как правило, привязана к учетной ставке НБУ. Волне возможно, что с ростом индекса инфляции будет расти и учетная ставка. Далее Вам не трудно будет догадаться, что банк будет поднимать ставку по гривневому кредиту.
Если в договоре будет пункт, что ставка 13,2 и точка, и без всяких там других "положений на фондовых, валютных, нефтяных и т.д рынках", оговорок в "допольнительных инструкциях НБУ"..., то можно подумать.
С долларовой ставкой стабильнее и ее сложнее поднять (привязка к индексу доллара), но при росте доллара теряете гривну.
Лично я за доллар.
И договор нужно досканально вычитать.
Не треба плутати різні поняття - фіксовані і плаваючі ставки. Як правило, ставки (особливо в гривні!) на даний момент фіксовані (бо немає нормальних ринкових індикаторів; ну, можливо KIEVPRIME можна використовувати). Стосовно іноземної валюти - тут кредитів з плаваючою ставкою частка більша (так як є LIBOR, EURIBOR etc.). Але зараз банківська система України починає наслідувати західний досвід і все більше і більше стає кредитів з плаваючими ставками.
Згідно вашого опису я розумію, що вам пропонували звичайну фіксовану ставку із якимось "пільговим" періодом, протягом якого вона залишиться на попередньому рівні. Якщо так (варто все ж поцікавитись у менеджера в банку), то за ці додаткові витрати (за переоформлення) ви позбавляєтесь валютного ризику. Я понад 5 років працюю в банку і 27 років живу в нашій улюбленій країні, тому можу точно сказати - за 15 років цей валютний ризик в Україні ще не раз змусить як мінімум добряче понервуватись. Можливо не в близькій перспективі, але прогноз курсу долар/гривня на 5 років вам не зробить ніхто. Тут навіть через рік не зрозуміло, що буде.
Тому моя порада - читайте договір, якщо щось не зрозуміло - цікавтесь у тих, хто має такий досвід. Якщо це буде конвертація в гривню і ставка залишиться фіксованою, але трохи більшою - розраховуйте свої можливості. Валютного ризику краще позбавитись.

PS. До речі, облікова ставка у нас є практично мертвим індикатором, який ну дуже мало на що впливає. Тому прив'язка ставки по кредиту до неї - це утопія і ризик для самого банку. Не думаю, що адекватний менеджмент може використовувати цей індикатор.
Шукати всі повідомлення учасника
Adri@n Немає
Мегаписака

Приєднався: May 2009
Киев
Outlander XL
Повідомлення: #12
13-04-2011 20:41 RE: Укрсиббанк, изменение валюты кредита

два сотрудника сейчас обдумывают это предложение. вроде что-то сегодня узнавали и делились мнениями. Узнаю отпишу.
mako Немає
Писатель

Приєднався: Jun 2008
Київ-Львів
Octavia 1.8T (WTS)
Повідомлення: #13
13-04-2011 20:48 RE: Укрсиббанк, изменение валюты кредита

Головне не забувайте, що в Укрсиббанківських типових договорах є пункт такого змісту "За користування кредитними коштами протягом перших 30 днів, рахуючи з дати видачі кредиту, процентна ставка встановлюється у розмірі ХХ% річних. Після закінчення цього строку та кожного наступного місяця кредитування розмір процентної ставки підлягає перегляду відповідно до умов договру". Це стандартна фраза в їх договорах в розділі "Предмет договру".

Все що написано в розділі "Порядок зміни процентної ставки" уже похідне, так би мовити механізм. Hello!
SlavaP Немає
Писатель

Приєднався: Aug 2008
Kyiv
Skoda Superb 1.8Tsi
Повідомлення: #14
14-04-2011 09:24 RE: Укрсиббанк, изменение валюты кредита

(13-04-2011 19:26)Pavlentiy :  Тому моя порада - читайте договір, якщо щось не зрозуміло - цікавтесь у тих, хто має такий досвід. Якщо це буде конвертація в гривню і ставка залишиться фіксованою, але трохи більшою - розраховуйте свої можливості. Валютного ризику краще позбавитись.

Я не маю кредитних угод.
А за 15 років було три різких стрибки долару: в 1998 з 1,9 до 3,42 за рік (продовжувалось до 1999 и пік на 5,20). Далі падіння з 5,4 (кінец 2000) до 4,8 (початок жовт.200Cool и стрибок до 8,0 (вер.2009).
А ризіків взагалі краще в своєму житті не допускати.
При підписанні будь-яких угод порад можна отримати дуже багато, а підписувати повинен сам, і віповідати повинен сам.
Pashka Немає
Мегаписака

Приєднався: Nov 2005
Бровары, Киев
Seat Leon FR 2.0 TFSI
Повідомлення: #15
14-04-2011 13:33 RE: Укрсиббанк, изменение валюты кредита

Я еще буду думать.
По сути, мне кредит платить еще 15 лет. Я уверен, что и через 5 лет, курс грн-доллар не будет 8,0, а будет выше.
Но судя из доп соглашения которое мне прийдется подписать, банк в одностороннем порядке сможет поднять процентную ставку, и не факт что с этой ставкой я буду платить меньше чем изменится курс грн-доллар.

Seat Leon FR 2.0 TFSI (green)
[Зображення: 641b560a0a565e494930fb71a7282691.png]
Перейти до сайту учасника Шукати всі повідомлення учасника
tompson Немає
Мегаписака

Приєднався: Mar 2008
Киев
Superb II 2.0 170 hp, Renault Trafic, LC 200 '20
Повідомлення: #16
14-04-2011 13:39 RE: Укрсиббанк, изменение валюты кредита

Зная наши банки, провайдеров интернета, операторов мобильной связи, я бы отказался.... 100% что-то мутят
Axia Немає
Українець

Приєднався: Jun 2009
Киев
Повідомлення: #17
14-04-2011 14:03 RE: Укрсиббанк, изменение валюты кредита

+100
Предложение банка похоже на бесплатный сыр, а бесплатным сыр сами знаете где бывает...

Уверен, что в допе будет завуалированный подвох, а может и не завуалированный...
mako Немає
Писатель

Приєднався: Jun 2008
Київ-Львів
Octavia 1.8T (WTS)
Повідомлення: #18
14-04-2011 14:13 RE: Укрсиббанк, изменение валюты кредита

(14-04-2011 14:03)Axia :  +100
Предложение банка похоже на бесплатный сыр, а бесплатным сыр сами знаете где бывает...

Уверен, что в допе будет завуалированный подвох, а может и не завуалированный...

Тогда первый «тест на вшивость» - попросить текст допа для ознакомления и повесить его сюда.
Думаю, результат не заставит себя долго ждать.
Yuriy555 Немає
Рассказчик

Приєднався: Jan 2009
near Kyiv
Skoda Octavia A5 FSI
Повідомлення: #19
15-04-2011 00:01 RE: Укрсиббанк, изменение валюты кредита

Понараздавали кучу кредитов в долларах, а у людей долларов нету и теперь гемору у них....Курить

[Зображення: ab97651.gif]
(Востаннє це повідомлення було змінене: 15-04-2011 00:01 Yuriy555.)
Pavlentiy Немає
Banker
**

Приєднався: Mar 2011
Prague, Czech Republic
Повідомлення: #20
15-04-2011 07:54 RE: Укрсиббанк, изменение валюты кредита

(15-04-2011 00:01)Yuriy555 :  Понараздавали кучу кредитов в долларах, а у людей долларов нету и теперь гемору у них....Курить
Я б все ж перефразував трохи вашу думку на "понабирали кредитів в доларах..". На скільки я пам'ятаю, ніхто нікого особливо не примушував брати кредити.
Тема закрита 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Вопрос по переводу валюты из-за границы на карточку АнтонSam 4 1 615 03-10-2014 10:40
Останнє: RRV

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 1