А це зараз така ситуація, чи років 8 тому було так само? Бо колись у мого батька були 3 різних Octavia Tour (не одночасно), і вони були дуже якісними автомобілями – з ними не було майже жодних проблем. Правда вони були всі з механікою. А зараз, дивлячись на кастрованність комплектації (в жодному іншому автомобілі я поки що не помітив такої великої різниці), виникають підозри і відносно якості усіх інших частин автомобіля. Може в наших Октавіях ще і метал тонший, двигун гірший, на деталях для кріплення десь зекономили, матеріали дешевші використали. Я розглядав Октавію як ідеальний недорогий варіант – надпотужний двигун (7.9 до 100, 160 кінських сил і 220 максимальна – за таку ціну більше ніде такого не отримаєш), шикарна комплектація з круїз-контролем, подушками, електронікою, двох-зонним кліматом, шкіряним салоном, датчиками дощу/світла/парковки (в російському варіанті), надсучасний і економіний автомат (7-миступеневий DSG), наявність кузова універсал (що, на мій погляд, найкрасивіший і найпрактичніший), і ціна в межах 220,000 UAH. А виявилось що майже нічого цього нема, окрім ціни, яка чомусь не менша (в такій комплектації більше 165,000 - 170,000 UAH не віддам, бо воно стільки не коштує)...
Серед конкурентів є Mitsubishi Lancer, Opel Astra, Renault Fluence, Hyundai Elantra, Chevrolet Cruze, Ford Focus... може ще щось забув. Але там усюди є якісь недоліки: майже усюди відсутній кузов універсал (окрім Астри), двигун усюди слабший, автомат усюди гірший (тільки в Fluence і Lancer варіатори, але це не DSG). В Chevrolet Cruze скаржаться на дуже слабкий двигун, ненадійний автомат, шум стійок, але він мабуть для мене має найкрасивіший кузов та найоптимальніший набір опцій. Elantra взагалі страхіття зовні, зекономили на електроніці (для України, в Росії знову ж таки все гаразд), але має ряд не потрібних але цікавих штук – електронний люк, підігрів задніх крісел. Opel Astra теж убогіший за російську Октавію, але теж має кузов універсал і не дуже страшний. Ford Focus убогий всередині, страшний зовні, але чомусь не дешевий, примустимо, що дуже якісний. Про Renault Fluence важко щось казати, всередині якось убого, за електроніку треба додатково 5,000 UAH доплатити. Сумно якось...
Підкажіть будь-ласка, чи є щось в класі C в межах 220,000 UAH в Україні, що має всі якості російської Октавії:
1. Непоганий зовнішній вигляд.
2. Кузов універсал.
3. Якість.
4. Потужний двигун.
5. Сучасний автомат (DSG, або як мінімум CVT).
6. Безпека – електроніка і подушки (не менше 6-ти).
7. Наявність клімат контролю (як мінімум однозонного), датчиків парковки/дощу/світла, круїз-контролю, шкірянного салону, підлокітника спереду, підігріва передніх крісел, мінімум 6-ти динаміків, багатофункціональний кольоровий дисплей для клімат-контролю, магнітоли та бажано навігатору.
Чи може якось можливо купити і зареєструвати автомобіль у Росії, але їздити тут... допоможіть з порадою. Як бути?
|