Посетил сегодня с утра свой салон.
Поговорил с менеджером - он сказал что возвращают деньги после реализации машины. Я попытался ему обьяснить что они не правы и я расторгаю догвоор не досрочно, а после невыполнения ими условий договора. На что он сказал что они платят пеню за просрочку (аж 9 грн и 50 коп. в день).
Я захотел поговорить с директором. Его не оказалось. Пошёл к главбуху (знакомая) и она сразу отдала мне мой первоначальный взнос. За что ей спасибо.
Предварительно я написал заявление на растожение договора и возврат денег, и написал (дабы исключить проволочки) дополнительное соглашение к догвоору, о расторжении договора и возврате денег.
Советую с менеджерами не вступать в длительные полемики, они ничего не решают. Лучше сразу идти к руководящему составу и там решать/просить/уговаривать/пугать.
Завление:
Генеральному директору ТОВ «Шкідники»
Петрову Петру Петровичу
Іванова Івана Івановича
м.Київ, вул.Леніна, 56. кв.7.
ЗАЯВА
Я, Іванов Іван Іванович (надалі – «Покупець»), 2 квітня 2008 року уклав з ТОВ «Шкідники», Договір купівлі-продажу № 777 (надалі – «Договір») (копія Договору додається). Того ж дня мною була здійснена попередня оплата замовлення в розмірі 10 000 (десять тисяч) грн. до каси Продавця (Копія чеку додається.) в рахунок повної сплати за предмет договору – автомобіль Skoda Fabia New Combi 1.6 (надалі – «Автомобіль»).
Згідно п.3.1 Договору, ТОВ «Шкідники» має передати Автомобіль Покупцю впродовж 65 банківських днів з дати підписання Договору. 8 липня 2008 року закінчився строк дії Договору, але Автомобіль так і не був переданий Покупцю, таким чином ТОВ «Шкідники» не виконало свої зобов’язання за Договором. Згідно отриманої інформації, орієнтовний час прибуття Автомобіля до салону: середина серпня 2008 року. Тобто майже на 50 календарних днів більше ніж було зазначено в п.3.1. Договору. Дана обставина суттєво порушує графік запланованих мною справ на літо, та є неприйнятною для мене.
В наслідок порушення з боку ТОВ «Шкідники» п.3.1 Договору та ст.663 Цивільного кодексу України, прошу припинити дію Договору з 09 липня 2008 року.
Керуючись ч.2 ст.693 ЦКУ (ч.2 Якщо продавець, який одержав суму попередньої оплати товару, не передав товар у встановлений строк, покупець має право вимагати передання оплаченого товару або повернення суми попередньої оплати.) прошу повернути суму здійсненої мною попередньої оплати у повному обсязі – 10 000 (десять тисяч) гривень впродовж 2 (двох) банківських днів з дати отримання цієї зави.
У випадку невиконання з боку ТОВ «Шкідники» вимог викладених в цій заяві, я буду змушений звернутись за захистом своїх прав до суду та до Головного Київського міського управління у справах захисту прав споживачів, вимагати відшкодування матеріальної шкоди, відшкодування процентів на суму попередньої оплати згідно ч.3 ст.693 ЦКУ, та компенсування завданої мені моральної шкоди.
09 липня 2008 року. І.І. Іванов
Кому будет необходимо, могу сбросить козу дополнительного соглашения о расторжении догвоора.
|