Igor_Lviv,
andyvit
цілком згоден! Саме так і було: я не знав, що порушую.
Антон
Я теж не борюся з ДАІ і не намагаюся нікого опустити і навіть не самостверджуюся. Я борюся за себе. Я усвідомлюю що порушив і, в принципі, все решта - не суттєво, мушу платити штраф. Але я не хочу : ) і поки держава мене не примусить - робити цього не буду. По-моєму, цілком природньо.
Як я собі уявляю взаємозв'язок мого особистого "справедливо" і того, що в нашій державі є "законно".
Держава встановлює правила гри - і я в цю гру граю. Якщо правила гри є справедливі, і держава слідкує за дотриманням ВСІМА учасниками цих правил, то в кінці-кінців особисте "справедливо" співпадатиме із державним "законно". Так от, щодо мого штрафу, то я вважаю його законним але не справедливим. Законним - зрозуміло чому, а не справедливим, бо якби влада піклувалася про комфорт водіїв, то в тому місці встановила би світлофор із додатковою зеленою секцією, призначеною регулювати поворот ліворуч. Я не дуже поважаю нашу державу (владу) і відповідно не горю бажанням платити штраф.
Ок, тобі в твоїй справі не довели, що швидкість на радарі твоя, і нехай по твоєму - це порушення презумпції невинності. Але ж для себе ти знаєш, що порушив? То чому не погоджуєшся платити штраф? А як же принцип "порушив-плати"? Визнай, твоя позиція є насправді не "порушив-плати" а "спіймався-плати". У зв'язку з цим мені одразу пригадується вислів нар-депа Колєснікова: "А то что у нас есть коррупция - это ещё надо доказать".
Ти теж граєш за правилами, які встановила держава, і намагаєшся їх використати на свою користь. Інколи навіть не зовсім чесно: я про довідки, що ти простудився після спілкування з ДАІ.
Чи я щось не так зрозумів?
А чого ти вважаєш, що доводити твою провину повинні ТОБІ? Якщо ти з рішенням ДАІ не згоден, то провину повинні довести в суді. І саме суд вирішує, винен ти чи ні. А те, що ти не згоден -
виключно твій особистий клопіт. Інша справа, якщо рішення прийнято справді не справедливо:
ти не перевищував швидкість, а суд виніс рішення тебе оштрафувати. Але ж ти її перевищив, так?
Правосуддя відбулося, торжество закону теж - слава вітчизняній Феміді. ВСЕ!
Більше того: ти свій випадок, на мою думку, трактуєш зовсім не так, як воно є насправді. Порушення презумпції невинності - це коли інспектор тебе зупинив і каже: "ти перевищив, бо їхав вжжжжик! а мав їхати брррррр..."
А в твоєму випадку є покази приладу (фен, як ти його називаєш) і це є підставою тебе оштрафувати. Ти в якомусь пості обурювався: "відколи це ДАІ у нас наділені владою суду?" Так от, впевнений ти і сам знаєш, в усіх цивілізованих країнах світу штраф накладається саме дорожньою інспекцією, а не судом.
Те, що сама процедура винесення постанови про адмін порушення в твоєму випадку відбувалася із порушеннями - це інша справа. І це треба використовувати на свою користь. Але краще це робити, коли ти правий.
Тоді в тебе буде значно більше шансів щось довести. Судді, попри їх тотальну коррупцію - теж люди.
І коли хтось, коли явно винний, намагатиметься в суді використати процедурні огріхи
на свою користь, розказуватиме про хамство з боку ДАІ, несертифікований прилад, про неправильно
заповнений шляховий лист ДАІшників, то суддя не безпідставно вважатиме позовача дуже хитровимаханим і відхилить позов.
Ну не Америка ми, не Америка. І не Європа. Такі фокуси у нас не проходять.
Розумію, що я і є той самий хитрофимаханий, але сам для себе знаю, що в цьому випадку борюся за
400грн, а не проти свавілля ДАІ.
Зі мною ДАІшник вів себе абсолютно коректно, ввічливо. Коли я сказав, що опротестовуватиму його рішення - зачитав мені мої права. Ну просто голівудський детектив.
Все було би добре, тільки на ціні не зійшлися: я казав 100грн - і я не забираю вашого часу, а він, гад паршивий - 200
Я вирішив, що 200грн - перебір і не варто привчати їх до легких грошей.
Я багато постів прочитав, де люди обурювалися на штраф: покази приладу - невідомо якої машини, знімок візиру - не зрозуміло чий, а прилад взагалі не сертифікований, не опломбований, а за мною їхало 5 машин
і взагалі я не я і хата не моя... Але це смішно! Принаймні для себе треба визнати: так, порушив, але платити не хочу. Бо в переважній більшості випадків саме так воно і є. Боротьбу за свій гаманець дуже зручно подавати як боротьбу проти свавілля ДАІ, проти непрофесійних дій, проти беззаконня і т.д. В такому випадку жодного результату не буде.
Я намагаюсь не порушувати ПДР. Але не без гріха, і трапляється всяке.
-В даному випадку ти не правий і пробуєш довести в суді протилежне.
-саме так і спробую.
-Питання до тебе - для чого? Що тобі заважає бути вище, бути чесним?
-Я абсолютно чесний.
-Чи ти просто гроші зекономити хочеш?
-Так, я хочу зекономити. А ще хочу трошки повоювати.
PS
Пішли в пень. Гроші треба заробляти. Повія і та тяжкою працею заробляє.
|