Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Тема закрита 
Штраф
Автор Повідомлення
godsdog Немає
Рассказчик
**

Приєднався: May 2008

Повідомлення: #1
27-03-2009 16:57 Штраф

Маю перший досвід спілкування із ДАІ після введення нових штрафів. 22.03 (неділя) о 19.10 повертаючи ліворуч із Городоцької на Коротку (Перетинаючи Чернівецьку) і далі на Залізничну був зупинений інспектором ДАІ за проїзд на червоне (світлофор розташований по праву сторону на Городоцькій).

Даішників того дня було як собак нерізаних: масово перевіряли на наявність алкоголю в крові. Що і не дивно: неділя, вечір. При мені тричі пропонували водіям дихнути у трубку. Але то таке, моєї справи не стосується.

Я не погодився з інспектором, оскільки мав глибоке переконання, що той світлофор регулює перехрестя Городоцька-Тобілевича, що і написав в протоколі. Інспектор наклав на мене штраф у розмірі 425 грн. Я вирішив оскаржувати його рішення.

Чого пишу? Вирішив поділитися своїм досвідом оскарження рішення працівника ДАІ. Кожна така справа має свої індивідуальні риси і тому думаю, вам теж буде цікаво, що з того всього вийде.

Я таки не правий, і той клятий світлофор стосується і перехрестя Городоцька-Чернівевецька-Широка, але в суді спробую довести протилежне.

ПС
Я спробував домовитися із інспектором... У штрафах, як мені пояснив п.інспектор діє правило ділення на 2. Владнати справу за 200грн. я відмовився: якось негарно заробляти на ближньому в час кризи 200грн за 10 хв : ) ще й не надто кваліфікованою працею.

Текст скарги на постанову (заодно і рибу) чіпляю у прикріпленому файлі. Там також викладено детально всі обставини інциденту.

Текст скарги ще має відредагувати мій товариш. Як тільки він відредагує - одразу повідомлю, що він поправив.

Файл(и)
.doc  Skarha.doc (Розмір: 41,5 кб / Завантажень: 46)
Шукати всі повідомлення учасника
Misha21 Немає
Ученик
*

Приєднався: Oct 2007

Повідомлення: #2
27-03-2009 17:38  

А я за порушення розмітки дав 100 грн і ми розїхались Smile.

Розмітку я порушив насправді - вночі запутався в розвязці Embarassed
StE@LtH Немає
Да прибудет с вами сила

Приєднався: Oct 2006
Львів
Skoda Pajero 3.2 DiD
Повідомлення: #3
27-03-2009 18:18  

Індрій. Якщо ти уважно читав тему "Боротьба з беззаконністю ДАІ", то там десь має проскочити фраза що ми не боремось з ДАІ, ми не намагаємось всім опустити ітд, ми боримось із беззаконністю їх дій. "Якщо ти порушив - плати" - щось таке там було сказано.

В моїй справі мені не довели, що швидкість на радарі моя - це порушення презумпції невинності. Це боротьба з беззаконністю.

Так само Пікачу писав що йому фотку прислали невідомо якої машини, невідомо де зробленої, та ще й ДАІшник хамовато себе вів.

В даному випадку ти не правий і пробуєш довести в суді протилежне.

Питання до тебе - для чого? Що тобі заважає бути вище, бути чесним? Чи ти просто гроші зекономити хочеш?

http://www.Skodniki.org.ua
Перейти до сайту учасника Шукати всі повідомлення учасника
andyvit Немає
Писатель

Приєднався: Apr 2008

Повідомлення: #4
28-03-2009 12:56  

Не трать сил і часу. В даному випадку буде простіше заплатити штраф, або треба було втрясти все на місці з дайцем. Варто було збити ціну. А зараз вже пізно. Тимбільше, що ти і сам рзумієш, що був неправий. Довести в суді протилежне буде практично нереально. Хіба, якщо ти будеш ставити питання ребром, що світлофор встановелний не правильно, або що в ньому має бути додаткова секція для регулювання руху в поворот. АЛЕ, з другого боку, здається, що правилах сказано, що при відстутності додаткових секцій на світлофорі, потрібно керуватися сигналом основної секції, яку якраз ти і проігнорував. Тому, я думаю, що ситуація патова.
Але це тільки моя суб"єктивна думка. Я можу і помилятися.
Igor_Lviv Немає
Классик

Приєднався: May 2007
Lviv
Mitsubishi
Повідомлення: #5
28-03-2009 18:36  

З одного боку, всі праві - порушив - плати. Так. З іншого, якщо спробувати бути чесним...
Антон не впевнений, що йому показали його швидкість перевищення, тому судиться.
godsdog також був впевнений, що не порушив.
Я вірю, що в обох ситуаціях "винуватці" могли бути і праві, і точно так само - ні.
Судова скарга - річ абсолютно законна та не крамольна. Подав в суд. Прийшов на засідання. Суддя вислухав аргументи і прийняв рішення.
Це - цивілізація і правова держава. Тому, не варто цього шарахатись.

А в світлі беззаконності ДАІ... Вони взагалі звикли, що просять, те їм і дають. Тому, любі суди, однозначно їм і нам на користь. Вони повинні пам'ятати, що люба їхня дія може бути оскаржена в суді. І в своїх діях керуватись і цим також.

Що до самого суду, рекомендую наполягати на обов'язковому виклику на засідання інспекторів, які складали протокол, з оригіналами документів і т.п. Чим більше ти будеш морочити їм голову, тим швидше вони здадуться.

Повторюсь, основна мета - повернути... ні, навіть не повернути, а поставити ДАІ в рамки законності. Щоб недоумок з села Затемне, який нічого у житті не вміє робити, крім вимагати гроші на дорозі, перед складанням протоколу два рази подумав про наслідки.

[Зображення: 09013048.jpg]
godsdog Немає
Рассказчик
**

Повідомлення: #6
29-03-2009 14:32  

Igor_Lviv,
andyvit

цілком згоден! Саме так і було: я не знав, що порушую.

Антон

Я теж не борюся з ДАІ і не намагаюся нікого опустити і навіть не самостверджуюся. Я борюся за себе. Я усвідомлюю що порушив і, в принципі, все решта - не суттєво, мушу платити штраф. Але я не хочу : ) і поки держава мене не примусить - робити цього не буду. По-моєму, цілком природньо.

Як я собі уявляю взаємозв'язок мого особистого "справедливо" і того, що в нашій державі є "законно".
Держава встановлює правила гри - і я в цю гру граю. Якщо правила гри є справедливі, і держава слідкує за дотриманням ВСІМА учасниками цих правил, то в кінці-кінців особисте "справедливо" співпадатиме із державним "законно". Так от, щодо мого штрафу, то я вважаю його законним але не справедливим. Законним - зрозуміло чому, а не справедливим, бо якби влада піклувалася про комфорт водіїв, то в тому місці встановила би світлофор із додатковою зеленою секцією, призначеною регулювати поворот ліворуч. Я не дуже поважаю нашу державу (владу) і відповідно не горю бажанням платити штраф.

Ок, тобі в твоїй справі не довели, що швидкість на радарі твоя, і нехай по твоєму - це порушення презумпції невинності. Але ж для себе ти знаєш, що порушив? То чому не погоджуєшся платити штраф? А як же принцип "порушив-плати"? Визнай, твоя позиція є насправді не "порушив-плати" а "спіймався-плати". У зв'язку з цим мені одразу пригадується вислів нар-депа Колєснікова: "А то что у нас есть коррупция - это ещё надо доказать".
Ти теж граєш за правилами, які встановила держава, і намагаєшся їх використати на свою користь. Інколи навіть не зовсім чесно: я про довідки, що ти простудився після спілкування з ДАІ.
Чи я щось не так зрозумів?

А чого ти вважаєш, що доводити твою провину повинні ТОБІ? Якщо ти з рішенням ДАІ не згоден, то провину повинні довести в суді. І саме суд вирішує, винен ти чи ні. А те, що ти не згоден -
виключно твій особистий клопіт. Інша справа, якщо рішення прийнято справді не справедливо:
ти не перевищував швидкість, а суд виніс рішення тебе оштрафувати. Але ж ти її перевищив, так?
Правосуддя відбулося, торжество закону теж - слава вітчизняній Феміді. ВСЕ!

Більше того: ти свій випадок, на мою думку, трактуєш зовсім не так, як воно є насправді. Порушення презумпції невинності - це коли інспектор тебе зупинив і каже: "ти перевищив, бо їхав вжжжжик! а мав їхати брррррр..."
А в твоєму випадку є покази приладу (фен, як ти його називаєш) і це є підставою тебе оштрафувати. Ти в якомусь пості обурювався: "відколи це ДАІ у нас наділені владою суду?" Так от, впевнений ти і сам знаєш, в усіх цивілізованих країнах світу штраф накладається саме дорожньою інспекцією, а не судом.
Те, що сама процедура винесення постанови про адмін порушення в твоєму випадку відбувалася із порушеннями - це інша справа. І це треба використовувати на свою користь. Але краще це робити, коли ти правий.
Тоді в тебе буде значно більше шансів щось довести. Судді, попри їх тотальну коррупцію - теж люди.
І коли хтось, коли явно винний, намагатиметься в суді використати процедурні огріхи
на свою користь, розказуватиме про хамство з боку ДАІ, несертифікований прилад, про неправильно
заповнений шляховий лист ДАІшників, то суддя не безпідставно вважатиме позовача дуже хитровимаханим і відхилить позов.
Ну не Америка ми, не Америка. І не Європа. Такі фокуси у нас не проходять.
Розумію, що я і є той самий хитрофимаханий, але сам для себе знаю, що в цьому випадку борюся за
400грн, а не проти свавілля ДАІ.

Зі мною ДАІшник вів себе абсолютно коректно, ввічливо. Коли я сказав, що опротестовуватиму його рішення - зачитав мені мої права. Ну просто голівудський детектив.
Все було би добре, тільки на ціні не зійшлися: я казав 100грн - і я не забираю вашого часу, а він, гад паршивий - 200
Я вирішив, що 200грн - перебір і не варто привчати їх до легких грошей.

Я багато постів прочитав, де люди обурювалися на штраф: покази приладу - невідомо якої машини, знімок візиру - не зрозуміло чий, а прилад взагалі не сертифікований, не опломбований, а за мною їхало 5 машин
і взагалі я не я і хата не моя... Але це смішно! Принаймні для себе треба визнати: так, порушив, але платити не хочу. Бо в переважній більшості випадків саме так воно і є. Боротьбу за свій гаманець дуже зручно подавати як боротьбу проти свавілля ДАІ, проти непрофесійних дій, проти беззаконня і т.д. В такому випадку жодного результату не буде.
Я намагаюсь не порушувати ПДР. Але не без гріха, і трапляється всяке.

-В даному випадку ти не правий і пробуєш довести в суді протилежне.
-саме так і спробую.

-Питання до тебе - для чого? Що тобі заважає бути вище, бути чесним?
-Я абсолютно чесний.

-Чи ти просто гроші зекономити хочеш?
-Так, я хочу зекономити. А ще хочу трошки повоювати.

PS
Пішли в пень. Гроші треба заробляти. Повія і та тяжкою працею заробляє.
andyvit Немає
Писатель

Приєднався: Apr 2008

Повідомлення: #7
29-03-2009 18:19  

Igor_Lviv :З одного боку, всі праві - порушив - плати. Так. З іншого, якщо спробувати бути чесним...
Антон не впевнений, що йому показали його швидкість перевищення, тому судиться.
godsdog також був впевнений, що не порушив.
Я вірю, що в обох ситуаціях "винуватці" могли бути і праві, і точно так само - ні.
Судова скарга - річ абсолютно законна та не крамольна. Подав в суд. Прийшов на засідання. Суддя вислухав аргументи і прийняв рішення.
Це - цивілізація і правова держава. Тому, не варто цього шарахатись.

А в світлі беззаконності ДАІ... Вони взагалі звикли, що просять, те їм і дають. Тому, любі суди, однозначно їм і нам на користь. Вони повинні пам'ятати, що люба їхня дія може бути оскаржена в суді. І в своїх діях керуватись і цим також.

Що до самого суду, рекомендую наполягати на обов'язковому виклику на засідання інспекторів, які складали протокол, з оригіналами документів і т.п. Чим більше ти будеш морочити їм голову, тим швидше вони здадуться.

Повторюсь, основна мета - повернути... ні, навіть не повернути, а поставити ДАІ в рамки законності. Щоб недоумок з села Затемне, який нічого у житті не вміє робити, крім вимагати гроші на дорозі, перед складанням протоколу два рази подумав про наслідки.

Цілоком підтримую твою думку.
Єдине, але. Але не треба переходити межу НАШОЇ власної беззаконності. Якщо інспектор не правий, а водій 100% перконаний в правоті це одне. А коли водій сам розуміє, що припустився помилки і піде з цим в суд, це зовсім друга сторона медалі. І чим більше буде таких позовів, тим скоріше в них виробиться імунітет до цих судових позовів. Тому, я вважаю, що доводити діло до суду треба обдумано і дотримуватись букви закону. Була б друга справа, якщо godsdog поїхав на зелене, а "дай" йому шив кримінал білими нитками і доводив, що там було червоне.
І на завершення. Я думаю, що зовсім не варто писати на публічному форумі, мол я розумію, що не правий, але хочу щось довести. Форуми переглядаються не тільки нами, але й тими ж самими дайцями. Прочитавши таку тему вони відразу ж отримують контр-аргумент.
genikk Немає
ʞʞıuǝƃ

Приєднався: Jul 2008
Lwów
9˙⇂ ɐıgɐɟ ɐpoʞs
Повідомлення: #8
29-03-2009 20:01  

Цитата:Я усвідомлюю що порушив і, в принципі, все решта - не суттєво, мушу платити штраф. Але я не хочу : ) і поки держава мене не примусить - робити цього не буду. По-моєму, цілком природньо.
в корне не согласен, вопрос: в чем смысл темы? Laughing
StE@LtH Немає
Да прибудет с вами сила

Приєднався: Oct 2006
Львів
Skoda Pajero 3.2 DiD
Повідомлення: #9
30-03-2009 10:57  

GodsDog
Ти мене не поняв. Мені не довели що швидкість на радарі моя але я і сам не вважаю її моєю.

Уяви. Різдво, ранок, на дорогах пусто. Їду зі сторони Метро на міст на Городоцькій. Рядом вагітна жінка. Маємо їхати до тещі але треба десь вбити 2 години часу. Перед мостом стоять ДІЇ з Візиром.

Скажи - при цих обставинах мені є сенс гнати 85? нема.

добре ... я проїхав цих ментів, їду на міст в гору. Мотор в мене 1.6.

Скажи як я мав їхати щоб наприклад від початку моста до його найвищої точки набрати з 60 до 85 км? Я мав би втикнути 3-тю і натиснути газ в полік.

Я не кажу що я не винен але і не кажу що винен. Просто в цьому проміжку підйому на міст я якось слідкував за дорогою а не спідометром. Їхав спокійно бо небуло де спішити.

http://www.Skodniki.org.ua
Перейти до сайту учасника Шукати всі повідомлення учасника
godsdog Немає
Рассказчик
**

Повідомлення: #10
30-03-2009 14:47  

2 Антон.

просто я з твоїх постів зрозумів, що ти знав, що порушив. помилився! перепрошую.
Тема закрита 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
Photo Штраф від Львівавтодору mmazur 32 8 560 09-11-2015 11:40
Останнє: Andre_1999
  Тонування і штраф в подарунок Blarox 23 10 787 03-08-2010 18:59
Останнє: pete
  Штраф обов"язковий!!! В... 5 2 357 15-01-2009 01:22
Останнє: godsdog

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 1