Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Тема закрита 
Перший штраф. Декілька питань
Автор Повідомлення
E-not Немає
Рассказчик
**

Приєднався: May 2009

Фабія "морквинка" Ню (1.6 Elegance)
Повідомлення: #1
06-09-2009 21:29 Перший штраф. Декілька питань

Сьогодні їхав до церкви новою дорогою і попав на засаду.

Завжди заїзжаю на Попудренка від м. Дарниця: доїзжаю від парка Перемоги по Будівельників до Краківської, там лівий поворот, потім на бульв. Праці знову наліво і виїзжаю на Попудренка. Наліво на Попудренка з Будівельників поворот заборонено.

Сьогодні їхав по Червоногвардійській. При під"їзді до Попудренка біля ст.м. Чернігівська переді мною вилізла висока фура і я прощьолкал клювом знак "рух тільки прямо" над дорогою перед поворотом на Попудренка. При повороті на Попудренка направо ПІСЛЯ заокруглення дороги стоїть "в"їзд заборонено" чи "рух заборонено" (я його кругляш бачив лише ззаду при розмові з інспектором, бо він закритий кіоском і щоб його побачити при виконанні поворота треба дивитись не на дорогу, а на праву обочину. Він вискакує в поле зору буквально на 2 секунди).

Ну звичайно тут на випасі два Петренка, один з яких дуже захотів поспілкуватись, про що показав мені фалоімітатором зебри-самця.

Пояснивши мені моє порушення одразу почав писати протокол. Я почав йому пояснювати причини порушення, наголошуючи, що я знаки не побачив через обмежену оглядовість. Мужик попався вмєняємий, написавши три літери мого прізвища, зупинився і сказав, що напише мені штраф 51 грн за перехід вулиці в нєположєном місці, оскільки бланк протоколу уже зіпсований (я так зрозумів, план у них).

Я опромєтчіво погодився, підписався, що згодний і обіцяю бути уважнішим. ДАІшник попросив паспорт, якого у мене при собі не було, тому довелось вносити в протокол номер прав.

Техпаспорт оформлений на дружину. Я лише вписаний туди. Номер машини, звісно, в протоколі не фігурує.

З приводу цього питання:

1. Чи не лоханувся я, погодившись на штраф 51 грн без заперечень замість того, щоб отримати 255 грн штрафу із правом сперечатись у суді?

2. На майбутнє: обмежена оглядовість - достатня причина, щоб бодатись в суді? Чи пошлють в сад по яблука?

3. У постанові написано, що, якщо протягом 15 днів не сплачу, то сума збільшується вдвічі, а саме... (але тут сума від руки не прописана). Чи означає це, що через 15 днів я маю платити 102 грн, чи, оскільки сума не проставлена, то цей пункт іде лісом?

4. Якщо я не сплачу, яких проблем очікувати?

5. Більш конкретно: чи можуть вставляти палки при ТО (через 2 роки) машини дружини, в техпаспорт якої я лише вписаний не як співвласник, а просто з правом керування, якщо я порушив правила, як пішохід (по протоколу), але пред"явив не паспорт, а права?

Дякую

ЗІ. Схиляюсь до того, щоб платити. Сума невелика, але є післявкусся, що мене розвели, щоб я не качав права в суді.

ЗЗІ. Рекомендації бодатись через 50 грн в суді не катять. Я на покатушки туди і папір для оскарження більше потрачусь.

[Зображення: nomua_AA_8225_IK.png]
Шукати всі повідомлення учасника
Артемзон Немає
Забил на этот "мегафорум"

Приєднався: Aug 2008

Повідомлення: #2
06-09-2009 23:22  

Неужели 50 грн для Вас - такие большие деньги? Дятел

Переехал Wave
E-not Немає
Рассказчик
**

Повідомлення: #3
06-09-2009 23:29  

Цитата:Неужели 50 грн для Вас - такие большие деньги?

50 гривень - півтижня покатушек. Просто я звик грошима не розкидатись.

До того ж сказав же, що схиляюсь до того, щоб платити, але хотілось би почути думки панства з приводу вищезазначених питань.

Zloy_suslik Немає
Мегаписака

Приєднався: Jul 2008
Киев
Opel Insignia
Повідомлення: #4
07-09-2009 09:32  

Считайте, что согласие мента и есть Ваша победа. Я бы заплатил.

[Зображення: 4.gif]
bboorryyss Немає
автоюзер

Черновцы
Octavia FL 1.6 BSE Ambiente
Повідомлення: #5
07-09-2009 11:33  

На мой взгляд, вам попались толковые менты. А с умными людьми всегда легче общаться. По-моему, вы нашли компромисс. Нарушение правил было? Было! Но учитывая, что Вы нарушили по причинам от Вас не зависящим, они пошли на уступки. Могли бы, конечно, даром отпустить, но таких "сытых" уже мало - крыза!

Детям нельзя пользоваться интернетом!
Интернет от детей глупеет!
Артемзон Немає
Забил на этот "мегафорум"

Приєднався: Aug 2008

Повідомлення: #6
07-09-2009 12:01  

Заплатите и забудьте

Переехал Wave
Leonid Немає
Рассказчик
**

Приєднався: Jan 2009
Ужгород, Закарпаття
SKODA Octavia 1,6I ambiente 04
Повідомлення: #7
07-09-2009 19:49  

Артемзон :Заплатите и забудьте

Полностью согласен ... Я однажды проехал на светофор ( красный +
зелёная на эксперемент ) так получилось что на против были менты и
я проскочил почти перед ними ... Но тут полиция Лос Анжелеса
с мегалками за мной . Что я выслушал :
1, мне тыкали книжку с правилами
2, обесняли что я был обязан остановится и пропустить
ведь у них задание гос. важности а они спешат и тратят свое
время на таких как я
3, что он так тормизил что сбоку прапор чуть в стойку голову нерашиб
( скорость 30 - 40 км в повороте 90 градусов )
4, пугали что я не остановился когда за мной "Гнались "
6, Последний довод что он не такой как Я гражданин и это
в суде он докажет свидетель прапор сбоку всё подтвердит .

Короче хуже водителя чем я нет !
Я самым чесным образом с ним не спорил видно ему жена недала
или начальник чпокнул .

Разошлись просто - я сним вовсём согласился и не поспорил -
он мне вернул док. и сщасливой дороги .

[Зображення: ab60720.gif]

http://www.europrod-corp.com.ua
http://www.dedal.ua
У СВОЇЙ ХАТІ СВОЯ ПРАВДА
+38 096 281 37 98
Перейти до сайту учасника Шукати всі повідомлення учасника
Shondor1 Немає
Рассказчик
**

Приєднався: Aug 2007

Повідомлення: #8
08-09-2009 15:13  

С точки зрения закона, ограниченная видимость - в частности ограниченная видимость знака из-за проезжавшей фуры - не является оправданием нарушению ПДД.

Согласитесь, если бы в результате произошло ДТП это не было бы оправданием.

С точки зрения конкретной ситуации - к вам ОЧЕНЬ лояльно отнеслись. Поэтому лучше пойти заплатить.

И последнее: учитывая что протокол на Вас выписан не как на водителя, а как на пешехода - никак не может создать в будущем проблем при ТО, т.к. вы сами заметили что конкретный автомобиль никак в протоколе не фигурирует.

Octavia Tour 1.8T, Chevrolet Aveo 2005
http://www.aveo.com.ua
E-not Немає
Рассказчик
**

Повідомлення: #9
08-09-2009 15:34  

Цитата:С точки зрения закона, ограниченная видимость - в частности ограниченная видимость знака из-за проезжавшей фуры - не является оправданием нарушению ПДД.

Це зрозуміло, але чи не є це пом"якшувальную обставиною при винесенні рішення? Крім того, якщо обмежена видимість, це одне, але як щодо обмеженної оглядовості? Зокрема правил установки знаків?

ДСТУ 4100-2002 (ЗНАКИ ДОРОЖНІ Загальні технічні умови. Правила застосування) читаємо

Цитата:1 СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ
Вимоги цього стандарту є обов'язковими.
....
10.1.1 Дорожні знаки повинні розташовуватись так, щоб їх добре бачили учасники дорожнього руху
як у світлий, так і в темний час доби, була забезпечена зручність експлуатації і обслуговування, а також
було неможливе їх ненавмисне пошкодження. При цьому вони не повинні бути затулені від учасників
дорожнього руху будь-якими перешкодами (зеленими насадженнями, щоглами зовнішнього освітлення
тощо.).

Таким чином, якщо знак затулений МАФом, то він не відповідає стандарту. Чи є порушення правил встановлення підставою для скасування покарання за порушення (питаюсь не про мій випадок, а в принципі).

Цитата:И последнее: учитывая что протокол на Вас выписан не как на водителя, а как на пешехода - никак не может создать в будущем проблем при ТО, т.к. вы сами заметили что конкретный автомобиль никак в протоколе не фигурирует.

Дякую, саме це і хотів почути.

Тема закрита 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Помилковий штраф Andriy_s 11 1 729 10-09-2024 20:36
Останнє: Vitaly_N
  с. Стоянка, штраф за швидкість AndrewS 21 3 387 07-10-2023 05:14
Останнє: Zandercatcher
  Штраф Rabbit 33 11 765 05-01-2022 18:28
Останнє: Ozzy
  Штраф ДВС от ГНИ pn65 9 6 504 18-06-2020 07:49
Останнє: Misterd
  Допомога юриста з питань "Захисту прав споживачів" Lusen 1 1 597 16-05-2016 20:27
Останнє: Biba
  Срок пребывания, штраф dimon170383 7 4 032 05-08-2014 13:17
Останнє: *-*Саня*-*
  Штраф за неоплаченую парковку в венгрии Denis 11 10 257 26-06-2014 13:01
Останнє: Denis
  Штраф ГАИ mototo987 78 24 878 16-12-2013 11:44
Останнє: 1.6
  Внимание всем кто не успел заплатить штраф за нарушение ПДД pvase 10 7 897 05-07-2013 06:29
Останнє: bogdan_glyadyk
Question Схлопотал штраф за превышение,но не забрал протокол,что делать??? Талиман 2 2 553 20-09-2012 09:06
Останнє: JohnnyHeaven

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 1