Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Тема закрита 
Фотоаппарат у ДАІ. Не ВИЗИРЬ
Автор Повідомлення
Helgi Немає
Машинист

Приєднався: Aug 2005
Киев
Skoda Octavia A7 Combi 4x4 1.6TD
Повідомлення: #21
06-10-2009 12:47  

Жабрик :Ага, в Чернигове видел на триногах Визири стоят...
Ващще обленились... Упал и качаюсь
Визирь на треноге - это так положенно, по последним распоряжениям. В Киеве тоже так теперь Визири стоят. Регулярно стоит на М. Гречко в 100 м от круга с пр. Правды на Виноградаре.

[Зображення: nHGZrYx.gif]
Шукати всі повідомлення учасника
zavgar Немає
заграты-заспиваты мона

Приєднався: Mar 2008
Сумы
Fabia Combi 1,4 была...Skoda Yeti 1,8 TSI 4х4 МКП, однодоповый :)
Повідомлення: #22
07-10-2009 16:06  

SoSyra :Ну так, кто скажет? Законно ли это???
Законно:
Стаття 251 КУпАП Докази

Доказами в справі про адміністративне правопорушення, є
будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом
порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність
адміністративного правопорушення, винність даної особи в його
вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного
вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про
адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка
притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих,
свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями
технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і
кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки,
відеозапису,
які використовуються при нагляді за виконанням
правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки
дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а
також іншими документами.

Тоесть или в автоматическом режиме, или просто средствами фото, видео. Другой вопрос, как єти доказательства оформлять:

Инструкция МВД №77
XII. Особливості провадження у справах про правопорушення, яке зафіксовано за допомогою працюючих в автоматичному режимі
спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису

12.3. Оформлення матеріалів адміністративного правопорушення,
зафіксованого за допомогою працюючих в автоматичному режимі
спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і
кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки,
відеозапису, проводиться після обробки інформації, що міститься на електронних носіях, особою, яка відповідальна за роботу цього
технічного засобу. Зазначена особа робить роздруківки матеріалів
фото-, кінозйомки чи відеозапису,
перевіряє транспортний засіб по автоматизованій інформаційно-пошуковій системі "Автомобіль" для встановлення власників або співвласників транспортних засобів, фотокартку передає до підрозділу з адміністративної практики для реєстрації.

Поэтому думаю процедура должна быть следующая:
- сняли тебя на визирь или фото
- остановимли, составили протокол
- пишешь в прогтоколе согласен-несогласен, и т.п., свидетелей
- инспектор назначает дату и время рассмотрения твоего дела в подразделении ГАИ, после токо как будут изготовлены фото.
- приходишь в указаное время, по результатам расммотрения протокола и других доказательств выносят постанову - или штраф или закрыття провадження и вручают ее тебе
- исходя из резкультатов верхнего пункта подаешь иск в суд или дело закрыто.

Как же это вы без гравицаппы пепелац выкатываете из гаража? Это непорядок… (Кин-Дза-Дза)

[Зображення: a296bbef4d5722cd201b5dc7ff5acb3c.png]
telpiz Немає
Рассказчик
**

Приєднався: Feb 2009
Херсон
шкода A5 Combi 2.0 TDI- 10 лет верой и правдой, прощай, радуй нового хозяина.
Повідомлення: #23
08-10-2009 10:44  

zavgar :[quote="SoSyra"]Ну так, кто скажет? Законно ли это???
Законно:
Инструкция МВД №77
XII. Особливості провадження у справах про правопорушення, яке зафіксовано за допомогою працюючих в автоматичному режимі
спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису

12.3. Оформлення матеріалів адміністративного правопорушення,
зафіксованого за допомогою працюючих в автоматичному режимі
спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і
кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки,
відеозапису, проводиться після обробки інформації, що міститься на електронних носіях, особою, яка відповідальна за роботу цього
технічного засобу. Зазначена особа робить роздруківки матеріалів
фото-, кінозйомки чи відеозапису,
перевіряє транспортний засіб по автоматизованій інформаційно-пошуковій системі "Автомобіль" для встановлення власників або співвласників транспортних засобів, фотокартку передає до підрозділу з адміністративної практики для реєстрації.

А если фотик у инспектора в руках, он стоит за деревцем или машиной,
фоткает то в ручном режиме, и под любым углом. Шелкнул, взмахнул палочкой и бежит, аж гласки сверкают. И все это в ручном, не в автоматическом режиме.
Шота я нифига не понял. Добыча мыслей
zavgar Немає
заграты-заспиваты мона

Приєднався: Mar 2008
Сумы
Fabia Combi 1,4 была...Skoda Yeti 1,8 TSI 4х4 МКП, однодоповый :)
Повідомлення: #24
16-10-2009 14:38  

telpiz :А если фотик у инспектора в руках, он стоит за деревцем или машиной,
фоткает то в ручном режиме, и под любым углом. Шелкнул, взмахнул палочкой и бежит, аж гласки сверкают. И все это в ручном, не в автоматическом режиме.
Шота я нифига не понял. Добыча мыслей
Для этого при обжаловании в суде просить истребовать у ответчика (инспетора) - маршрут патрулирования, журнал регистрации фото, видео, шо он наснимал, кто ответственная особа за фотоапарат и т.п.
Можно заморочить им голову до немогу

Как же это вы без гравицаппы пепелац выкатываете из гаража? Это непорядок… (Кин-Дза-Дза)

[Зображення: a296bbef4d5722cd201b5dc7ff5acb3c.png]
Boris Далеко
ВекЖивиВекУчись ДуракомПомрешь

Приєднався: Dec 2005
ДесьБиляКыиву
Superb 1.8TSI Combi (писрамокисимволики)
Повідомлення: #25
16-10-2009 15:16  

1) Законно. С той точки зрения, что ничего противозаконного они не совершают. Я, бывает, тоже выхожу из машины, фоткаю на мобилу их номера, машину, лица, прошу сфоткать удостоверения. Тоже ничего незаконного.
2) Эффект больше психологический "У нас ваше порушення зафиксовано". Можно в пояснениях писать - "в якості доказів правопорушення мені було продемонстровано невідомий мені прилад з незрозумілими зображеннями. Пояснень щодо принципу дії приладу та автентичності зображень не отримав".
3) Могут и для суда приберечь, наверное. Не знаю, до суда ещё не дошёл ни разу - лениво... Как суд отнесётся к таким снимкам - зависит от суда и от участников процесса.
4) Оффтоп: Настаивайте на разрыве во времени между протоколом и постановой - может, им станет лениво... см http://www.urfack.org.ua/news/2009-03-27-281

Люди разные...
andyvit Немає
Писатель

Приєднався: Apr 2008

Повідомлення: #26
17-10-2009 11:22  

я потрапив в аналогічну ситуацію десь на початку літа, тоді ще "листи щастя" присилалися на ура.
їхав по місту біля 70км/год. з зустрічної полоси моргнули. скинув швидкість до 55 (так, на всякий випадок). проїждаю далі, стоїть інспектор з фотіком на пузі і не піднімаючи його фоткає всі машини з пуза.
добираюся до офісу і відразу ж дзвоню на гарячу лінію ДАІ.
і в нас зав"язується приблизно така розмова:
- гаряча лінія, сержант такий-то вас слухає.
- на вулиці N знаходяться 2 працівники ДАІ. в одного з них в руках цифрова фото камера, котрою він знімає всі зустрічні машини. на якій піставі це робиться і для чого? від коли простий портативний фотоапарат сертифіковано і поставлено на службу ДАІ?
- ииии.... ви знаєте.. я вам так чесно скажу.. я навіть не знаю... а інспектри на машині? тобто чи була там службова машина з мигалками?
- ні, машини я не бачив. але мене цікавить сам факт пістав для фотографування. з такої фотографії з елемтарними знаннями комп"ютера можна зробити "кримінал" із швидкістю в 140км/год...
- нууу... ви з наєте ми таким не займаємося. але я зараз попрбую вияснити, хто з інспекторів знаходиться на даній ділянці. задзвоніть через 15 хв.

.... через 15хв......

- алло.. скажіть, будь-ласка, чи вияснили ви відносно фотографування...
- ви заєте... ми перевірили і на дану ділянку не було скеровано патрулів. але якщо навіть там і був патруль, то можиливо вони зробили вимушену зупинку, щоб відреагувати на якесь порушення. але можу вас запевнити, що вас ніхто не фотографував...
- хочу вам сказати, що я також зробив фотографію цього інспектора. і в випадку, якщо мені буде надісланий "лист щастя" з даної ділянки дорги з ніби-то порушенням ПДР я предв"явлю це, як доказ в суді...
- ви знаєте.. також правильно.. можна і так зробити. також варіант...
- дякую. допобачення.

листа щастя поки не було. можливо, якби я не подзвонив на гарячу лінію, то мав би всі шанси його отримати...

Two tears in the bucket?
Fuck it!
Тема закрита 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Визирь PAHAN 2 1 315 27-02-2009 02:38
Останнє: RuslanRage

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 1