Ага, не зупиняють в Гамаліївці...

Як зачепили тут цю тему, розкажу, що було в мене там на початку квітня... Їхав з двома друзями на похорон мами ще одного друга в Радехів. Чорний одяг, гвоздики... За кермом заговорились про життя і я їхав в лівому ряду, правий порожній зовсім, сам на дорозі, швидкість 60-70 не більше. Та ділянка дороги була без ям, а до Гамаліївки тоді була яма на ямі, всі їхали в лівому ряді. Ну я і не перелаштувався... Махнули мені паличкою дядьки коло візира. Зупинився я на обочині за зупинкою метрів за 80 від них. З машини не виходив, чекав поки той дядько підійде до мене. Підійшов - права, страхівка, номер кузова звірив... Потім запитав, чи я знаю, що порушив... Запропонував вийти і пройти до них в авто на другу сторону... Я кажу, що поспішаємо, про похорон... Він каже, що нічого на жаль

не може зробити, що все знято (порушення рядності - розташування трасп. засобу на проїзд. частині - штраф 500 грн.). Сів я до них в машину. Я жував мятну цукерку. Не палю і попільничці машини завжди вожу цукерки мятні - проганяють сон, коли починаю за кермом втикати... Перед тим не пив, повністю тверезий!!!!!!!!!! Від каже про запах - показую цукерку, він каже про трубку, я про двох свідків, але стан в мене психологічно розбалансований. Самі знаєте, як ото з ними спілкуватись. Він дає мені дихнути в трубку, вона зеленіє, виходить, що я нетверезий. Я вже потім проаналізував, що в тому распіраторному цилофані (куди треба дихати) була якась рідина (можливо горілка). Він був мокрий в середині. Це був повний розвод! Дядько показує мені трубку! Я почав кричати, що я нічого не пив. Він каже, що може вчора? Я кричу, що ні! І може ця моя впевненість цей розвод зупинила... Він почав складати протокол по порушення рядності. Я взагалі в шоці... Голова не працює, психологічно подавлений... Почав пропонувати розійтися так (штраф на місці

), розійшлися... Він ще на прощання попередив мене, що дорога до Радехова має купу ям...
Я як згадую це, досі стає дуже прикро і неприємно, як вони мене розвели як лоха і яка в них моральність! Тільки нажива і все, людські цінності відсутні повністю... Водій при зустрічі з ними губиться у більшості випадків. Потім я аналізував, як можна було б викрутитись - сказати, що за горбом (дайці стоять вже на спуску) на правій смузі була перешкода (наприклад, зграя собак стояла на дорозі, і т.д) і я здійснював об'їзд в лівій смузі, в машині в мене були два свідки які б все підтвердили... Але голова тоді не працювала... Окрім того, можна було б взагалі не зупинятись! Він махав мені з обочини зустічного руху, а це ширина двох зустрічних смуг, чому я мав його бачити з обочини зустрічного руху? Та й зупинятись я не мав права, бо там магістраль і дорога від обочини відділена суцільною смугою. А зупинка на вимогу дайців має бути за всіма правилами дорожнього руху. Далі - отой добродій пройшов до мене через чотири смуги руху, пішоходного переходу там не було. Він порушив ПДР як пішохід і наражав на небезпеку інших водіїв двох різних напрямів руху. Треба було мені це все вказати в поясненні до протоколоу і скласти його, я мав двох свідків в машині, та я розгубився... Але вершиною цинізму був їх розвод на алкоголь. Я говорив, що їду на похорон, а вони мене розвели. Зараз просто їх зневажаю. Можливо є там нормальні люди, але більшість... А як вони самі порушують - їдуть на червоне, повороти не включають, стопи на машинах не працюють, але вони царі дороги, а ми? Написав багато, але накипіло... Намагають зараз рядність не порушувати. Якщо дорога не ахті, то звичайно можна прикритись 466 наказом, але миколаївська траса, київська, де нормальні ділянки без горбів та ям - треба рухатись, якщо не зайнята, тільки в правій смузі. Випередження, об'їзд - тоді ліва! Моя дружня порада...