Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Тема закрита 
Найняті працівники у ФОП
Автор Повідомлення
Rox Немає
Щасливий татусь
**

Приєднався: Jan 2010

Skoda Fabia New, Peugeot 308 SW
Повідомлення: #1
08-08-2012 15:14 Найняті працівники у ФОП

В мене форма власності ФОП.
Реєстрував працівників в центрі зайнятості - труд договора. При реєстрації - сказали більше нічого не потрібно. Тепер подзвонили і кажуть, що я не здав звіт 5ПН по найманних. Вимагають терміново приїхати до них, щоб вони склали акт, протокол і оформили штраф. Наскільки я зрозумів з розмови - то обласна перевірка виявила.
Суть питання - чи обовязково потрібно їхати? Бажання і часу особо нема, а їхати далеко.
І наскільки правомірна взагалі ситуація з їх боку.
Буду дуже вдячний "шарящим" за інфу!

Хочеш змінити світ на краще - почни з себе.
Хочеш кращого життя в Україні - почни з малого, перестань мусорити.
Хочеш професійного ДАІ - перестань давати взятки.
Хочеш кращої ситуації на дорогах - не порушуй, будь вічливим.
Шукати всі повідомлення учасника
Lady Немає
девочка из администрации

Приєднався: Mar 2007

серебристая :))
Повідомлення: #2
08-08-2012 15:25 RE: Найняті працівники у ФОП

може его надо было сдать единоразово???
я такого сейчас не сдаюНедоумение

Не нужно меня обижать, я девочка ранимая, чуть что-сразу в слезы… а потом с заплаканными глазами так сложно понять кому попадаешь лопатой по голове…
Девушка
Дякую всім. Було весело! (с) Mr. Green
Перейти до сайту учасника Шукати всі повідомлення учасника
Lady Немає
девочка из администрации

Повідомлення: #3
08-08-2012 15:26 RE: Найняті працівники у ФОП

нашла:
Цитата:Форма № 5-ПН "Звіт про прийнятих працівників"

http://www.rec.lviv.ua/totheemployer/for.../85--5-q-q

1.3. Форма складається та подається не пізніше 10 календарних днів з дня прийому працівника на роботу (першого робочого дня працівників). Якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подачі звіту є перший за ним робочий день.
У разі відсутності факту прийняття на роботу працівників форма не подається.

так шо идите... берите коробку канфет и уговаривайте- шоб не сильно штрафовалиHello!

Не нужно меня обижать, я девочка ранимая, чуть что-сразу в слезы… а потом с заплаканными глазами так сложно понять кому попадаешь лопатой по голове…
Девушка
Flagman Немає
:)
FC Skoda Club

Приєднався: Sep 2008
Киев
Bella italiana
Повідомлення: #4
08-08-2012 16:04 RE: Найняті працівники у ФОП

Вика, Respect
Мне интересно и полезно даже как юристу читать ваши комментарии в сфере предпринимательского права.
Любой вопрос - конкретный ответ со ссылкой на законодательсво. Вы можете запросто заниматься консалтингом в этой сфере на прибыльной основе.

Мы пока что не можем остановить все войны в мире и помочь всем нуждающимся. Но мы уже сделаем очень многое на этом пути, если будем добрее друг к другу, будем любить друг друга сильней.
Rox Немає
Щасливий татусь
**

Приєднався: Jan 2010

Skoda Fabia New, Peugeot 308 SW
Повідомлення: #5
08-08-2012 17:15 RE: Найняті працівники у ФОП

Та я також найшов норму закону, що повинен був здати.
Ладно штраф заплачу - 136 грн за одного не великі гроші.
Але головне питання в іншому - чи зобовязаний я являтись до них. Просто далеко їхати.
Ну і ще питання - чи зобовязані вони були мене проінформувати про цей звіт при реєстрації і чи я зможу цей факт якось довести. Чи це сугубо мої проблеми, що потрібно було вивчати законодавство.

Хочеш змінити світ на краще - почни з себе.
Хочеш кращого життя в Україні - почни з малого, перестань мусорити.
Хочеш професійного ДАІ - перестань давати взятки.
Хочеш кращої ситуації на дорогах - не порушуй, будь вічливим.
Lady Немає
девочка из администрации

Повідомлення: #6
08-08-2012 21:47 RE: Найняті працівники у ФОП

ничего они не обязаны....Курить
сама... все сама...Курить
попросите их выслать акт и квитанцию на штраф почтой... (если они в другом городе)

п.с. Flagman.... я подумаю Mr. Green... надо сегодняшнюю покупку отбиватьMr. Green

Девушка
Lady Немає
девочка из администрации

Повідомлення: #7
10-08-2012 10:29 RE: Найняті працівники у ФОП

Представление отчета в Центр занятости о принятом работнике

Вновь созданное юридическое лицо не представило отчет в фонд занятости за единственного наемного работника — директора? Предусмотрены ли штрафные санкции?

Отчет по ф. № 5-ПН представляется всеми работодателями-предприятиями, учреждениями, организациями, их структурными подразделениями и филиалами, независимо от формы собственности и хозяйствования (в том числе и физическими лицами — предпринимателями), принявшими работников (ч. 4 ст. 20 Закона № 803 и п. 2 ч. 2 ст. 35 Закона № 1533).

В соответствии с п. 1.3 Инструкции № 279 отчет по ф. № 5-ПН не представляется только в случае отсутствия факта принятия работников.

Кроме того, в отчете по ф. № 5-ПН указываются все работники, с которыми оформлены трудовые отношения, независимо от того, приняты они в штат или являются совместителями, а также указываются работники, с которыми заключен срочный трудовой договор.

Не отражаются в отчете по ф. № 5-ПН сведения о работниках, принятых на оплачиваемые общественные работы, а также на рабочие места с предоставлением дотаций от Центра занятости.

Отчет по ф. № 5-ПН представляется в Центр занятости той же административно-территориальной единицы, где работодатель зарегистрирован как плательщик ЕСВ, не позднее 10-го календарного дня со дня приема (то есть с первого рабочего дня) работника (п. 1.3 Инструкции № 279).

Что касается ответственности за непредставление отчета по ф. № 5-ПН, то должностные лица предприятия привлекаются к административной ответственности согласно ст. 1653 КоАП.

Кроме того, работодатель может быть привлечен к ответственности на основании норм абз. 2 ч. 4 ст. 35 Закона № 1533, а именно: с работодателя могут удержать суммы обеспечения, незаконно выплаченные безработному, так как уведомления о его принятии на работу не было.

Ирина Петрусенко
ЛІГА:ЗАКОН

Hello!

Девушка
JohnnyHeaven Немає
Рассказчик
**

Приєднався: Jun 2012
Киев
Octavia 1998 /1.9/ AGR
Повідомлення: #8
23-08-2012 11:12 RE: Найняті працівники у ФОП

ДЛя ФОП-ов у которых нет найосных работников, нужно раз в год нулевой отчет сдавать. Для тех у кого есть- каждый квартал. Вам инспектор все расскажет. (з.ы. снова так же коробка конфет, желательно с коньяком для разговорчивости.)
vol Немає
Трижды ДЕД (одни бабы)

Приєднався: Feb 2008
Запорожье
Fabia-sedan-1.2 ВМЕ (3 горшка)
Повідомлення: #9
23-08-2012 11:37 RE: Найняті працівники у ФОП

(10-08-2012 10:29)Lady :  Что касается ответственности за непредставление отчета по ф. № 5-ПН, то должностные лица предприятия привлекаются к административной ответственности согласно ст. 1653 КоАП.
В этом вопросе можно поспорить, потому как
1. МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 14 липня 2011 р. № 279

Про затвердження форми звітності № 5-ПН «Звіт про прийнятих працівників» та інструкції щодо її заповнення
т.е мы определяем, согласно приказа, что это форми звітності

2. Стаття 1653. Порушення законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття

Порушення посадовими особами підприємств, установ, організацій, фізичними особами, які використовують найману працю, порядку використання коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, несвоєчасне або неповне їх повернення; несвоєчасне подання або неподання визначених Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" відомостей, подання недостовірних відомостей про використання коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття -

тягнуть за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з правопорушень, зазначених у частині першій цієї статті, -

тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

а в этой статье речь идет о ведомостях
А ведомость и отчет - это разные вещи.

050-341-71-65 Олег
[Зображення: 2000db6c7b.png]
---------------
Не смотрите туда куда смотреть не нужно.Big Grin[url]
Тема закрита 

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 1