Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Тема закрита 
Прибалтика 2012
Автор Повідомлення
Grizzly Немає
ДОБРЯК
*****

Повідомлень: 1 701
Приєднався: Sep 2010
Львів
Octavia ІІ 1,8 TSI MG була, VW Golf SportWagen 2.0 TDI DSG6
Повідомлення: #1
10-09-2012 21:14 Прибалтика 2012

Всім привіт. Давно хотів створити тему, нарешті появився час і відступила лінь.
Цього року хотілось чогось особливого у відпустці, без жарення на морі, з культурною програмою і гастрономічними відкриттями.
Вибрали тур 12-23 серпня по Прибалтиці, вїзд через Польщу, далі Литва-Латвія-Естонія-Фінляндія-Росія-Білорусь. Зарезервували готелі на букінгу в містах по маршруту і в путь!
Крім мене і дружини з нами зголосились поїхати товариш з дружиною. Власне на них була добра частина забезпечення відпочинку - бронювали готелі, нарили путівників по містах зупинки, айпади, інтернети ітд.
Зі Львова до Вільнюса (750 км) планували проїхати за день, виїхали в неділю в 6-й ранку зі Львова, через Раву-Руську вїхали в Польщу, зі всіма зупинками були у Вільнюсі близько 16-ї. Вільнюс здивував відсутністю людей і машин на вулицях, а також пунктів обміну валюти (працює цілодобово тільки один! чендж на залізничному вокзалі. і це в столиці!). Списали на неділю. Полазили по місту, смачно повечеряли їхньою кухнею (дуже подібно до нашої домашньої), попили пивка, і поки дойшли до готелю, змерзли з непривички (вдень не було дуже тепло, ввечері температура опустилась до +15). Понеділок провели там же, людей знову було дуже мало, погуляли по центру, облазили всі найбільші памятки, трошки розчарувались (у всіх було враження, що Вільнюс - китайська копія ЛьвоваSmile і газонули на Ригу.
Рига - зовсім інше діло. велике місто, багато народу, широкі красиві вулиці, є на що подивитись і де провести час. Один день провели в Ризі, поїздили на автобусній екскурсії, поплавали на човні по каналу і ріці, походили по старому місту. старе місто дуже красиве, з багатою історією, всім раджу. Набрали Ризького бальзаму, напробувалисьSmile - ух, пойло валить з ніг!
Наступний день провели: жінки на базарі (найбільший в Прибалтиці продуктовий ринок, займає приміщення пяти старих ангарів для дерижаблів), товариш і я поїхали в ризький автомобільний музей. Ніколи не бачив стільки олдтаймерів в живу, площа музею невелика, але провели там добрі 3 години. Хто буде в Ризі - обовязково треба подивитись. Після обіду поїхали дивитись Юрмалу. Думав покупаюсь, вийшов на пляж - +17, вітер, людей нема, куртку навіть не скинув.. В Юрмалі толком нема шо робити, навть не знаю з чим порівняти, запамятались хіба гарні доглянуті заміські будиночки, таке враження, що десь в західній Німеччині знаходишся.
Наступна точка - Таллін. Приїхали в обід, зразу сходили в порт, взяли квитки на паром в Хельсінкі, погуляли по місту, нічого особливого не побачили. Чисто випадково зайшов в паб (виявилось, один з найдешевших в місті), більше 15 сортів пива, мясо, стейки, коротше наїлись і нарубались.
Таллін-Хельсінкі - приблизно 100 км морем. Зранку туди - ввечері назад, квитки коштували 36 євро в обі сторони на брата, думав, буде дорожче. У фінів погуляли по центру (нічого цікавого нема, місту десь 150 років, памятками ще не обзавелись), поплили подивились їхню фортецю Свеборг (туди б радив поїхати, 5 островів, пару військових музеїв, підводний човен на березі, який брав участь у ВВВ, сухий док із кораблями на ремонті). Фінляндія виявилась найдорожчою країною, жратва приблизнов 1,5-2 рази дорожча ніж у Вільнюсі і в Ризі, бензин по 1,72 євро/л!, сувеніри, музеї космічно дорогі. По дорозі назад у Таллін встиг поспати, підбухнути (4 години в дорозі) і подивитись як треба віддихати в алкотурі. Весь паром тупо заливався бухлом, смітники не вміщали порожню тару, в дюті-фрі люди тарились на 200-300 євро алкоголем. Виявилось, що це шведи і фіни катаються туда-назад (близько 8 годин в дорозі), весь час бухають, співають в караоке, сидять в казіно, потім скуповуються скільки можуть в руках винести - тільки тому, що на паромі в 1,5-2 рази дешевший алкоголь. Давно такого не бачив, зі студентських років)
Наступного дня відкрив для себе Таллін - я б там жив! Красиво, чисто, привітні люди, старовинна архітектура, 90% таксі - Суперб універсалПрыгаю от радости Через І-падовський путівник знайшли кабак (Porgu називається), за 8 євро приготували величезний кусок свинини з гарніром і чорним пивом. Такого ніжного мяса не їв ніколи! Пропонували 32-градусне пиво (40 мл-8євро), відмовились, перейшли на ВанаТаллінBig Grin
Наступне місто - Санкт-Петербург. Естонсько-руський кордон зустрів братньою бюрократією, але ставлення митників і прикордонників було приємно ввічливим, якби я наших пацанів стільки харив стосовно заповнення імігарційних карт і декларацій, мене б уже послали, а росіяни культурно і терпляче все пояснили. Дорога від кордону до вїзду в СПБ - просто ЖЕСТЬ, я з непривички аж пару ям зловив. Приїхали ввечері і зразу на метро вцентр, прогулятись вечірнім і нічним Петербургом, подивитися на розведення мостів. Пів-другої ночі (розведення мостів) лив такий дощ, що у мене під парасолею штани до колін були повністю мокрі, прийшлось грітисьПиво до упаду Здивувало їхнє таксі - вночі за 7-8 км заплатили 300 рублів (трохи менше 10 доларів). Халява!
Наступний день провели в Пітері, хотіли попасти в Зімній (Ермітаж), але був понеділок - вихідний. Поїхали в автобусну екскурсію містом, потім катнулись на катері по Неві, зайшли в собор Спас на Крові, був шокований з зовнішнього вигляду, потів ще більше - від інтерєру, можу порівняти з собором Св. Петра в Римі, всім раджу подивитись.
Далі - Петергоф, заміська резиденція царів. Величезний парк з палацом, десятками фонтанів, позолоченими статуями - одним словом майже Версаль. Попали на хорошу погоду, дуже багато находились, послухали екскурсовода (обовязково брати, бо нічого не зрозуміло) і після обіду взяли курс додому. до одинадцятої вечора добрались до Віцебска в Білорусі, де і заночували в совковому готелі на березі Двіни. Білорусь здивувала дорогами (найкращі за всю подорож, з малою кількістю машин і обмеженням 120 км/год), заправками (можна розрахуватись за пальне доларами, євро, рускими і білоруськими рублями), цінами на жратву, проживання, той же бензин (близько 7 грн. за літр 95-го) і поведінкою на дорозі (за 900 км Білорусі не бачив жодного порушення ПДР, нв перевищення швидкості, ні правил обгону, ніхто не поїхав на жовте світло, не говорячи про червоне по зустрічній..). З віцебска до кордону залетів із середньою шв. 130 км/год, від Ковеля до Львова (280 км) ковиляв 4 години. Привіт Батьківщина!

Бютжет поїздки на двох - 1500 євро, суму можна легко зменшити відсотків на 20. Відстань - майже 3500 км.
Якби довелось їхати ще раз - вибрав би більш теплішу пору, бо було трохи за мокро і за холодно як для літнього відпочинку.
фото


ще фото


ще одна доза фото


Файл(и) Мініатюри
                                                                                                                                                                               
(Востаннє це повідомлення було змінене: 10-09-2012 21:25 Grizzly.)
Шукати всі повідомлення учасника
Lady Немає
девочка из администрации
*****

Повідомлень: 22 054
Приєднався: Mar 2007

серебристая :))
Повідомлення: #2
11-09-2012 16:11 RE: Прибалтика 2012

АплодисментыАплодисментыАплодисменты

Не нужно меня обижать, я девочка ранимая, чуть что-сразу в слезы… а потом с заплаканными глазами так сложно понять кому попадаешь лопатой по голове…
Девушка
Дякую всім. Було весело! (с) Mr. Green
Перейти до сайту учасника Шукати всі повідомлення учасника
M.Cloud Немає
Рассказчик
**

Повідомлень: 51
Приєднався: Jan 2008
Київ
был VW Passat B3 1.8; была Fabia Combi HTP; теперь пробуем Peugeot 308 hdi
Повідомлення: #3
12-09-2012 07:59 RE: Прибалтика 2012

Отличное путешествие!!! Но думаю на Ригу и Петербург нужно больше времени тратить, там есть что посмотреть подробнее...
Шукати всі повідомлення учасника
Grizzly Немає
ДОБРЯК
*****

Повідомлень: 1 701
Приєднався: Sep 2010
Львів
Octavia ІІ 1,8 TSI MG була, VW Golf SportWagen 2.0 TDI DSG6
Повідомлення: #4
12-09-2012 08:03 RE: Прибалтика 2012

на Ригу треба ще один день, а от в Петербург треба мінімум на тиждень їхати.
Шукати всі повідомлення учасника
Kachan Немає
Рассказчик
**

Повідомлень: 139
Приєднався: Feb 2012
Могадишо
Octavia A5 RS
Повідомлення: #5
12-09-2012 11:41 RE: Прибалтика 2012

Класное путешествие и описание, набо будет както повторить
Шукати всі повідомлення учасника
igg Немає
ВОЛК
****

Повідомлень: 1 364
Приєднався: Aug 2006
Киев
OCTAVIA TOUR (была); А5 FL 1,8 МТ(была)>>Renault FLuence 1,5D ATEDC(была) >>> GOLF 7 Variant 2.0 TDi
Повідомлення: #6
12-09-2012 22:05 RE: Прибалтика 2012

Очень позитивный отчет! Прочитал с удовольствием.Respect

Да, с погодой не повезло вам.
Мы, бывало, в этот же период (2-я половина августа) и в Юрмале и в Паланге (Литовское приморье, кстати интереснее, комфортнее и колоритнее Юрмалы) загорали и купались. Люблю Прибалтику!
Про Белорусские дороги - у меня то же впечатление, что они лучше латвийских и литовских вместе взятых, хотя недавно здесь кто-то писал обратное.
Шукати всі повідомлення учасника
Grizzly Немає
ДОБРЯК
*****

Повідомлень: 1 701
Приєднався: Sep 2010
Львів
Octavia ІІ 1,8 TSI MG була, VW Golf SportWagen 2.0 TDI DSG6
Повідомлення: #7
13-09-2012 08:56 RE: Прибалтика 2012

(12-09-2012 22:05)igg :  Очень позитивный отчет! Прочитал с удовольствием.Respect

дякую, можна ще так два рази написати, якщо всі дрібниці позгадуватиHello!
Шукати всі повідомлення учасника
vo Немає
КарлЮнговичФрейд
*****

Повідомлень: 3 144
Приєднався: Jul 2005
пАсьолок коло Києва
red_eco_turbo
Повідомлення: #8
13-09-2012 20:52 RE: Прибалтика 2012

дякую! дуже класний звіт!
Шукати всі повідомлення учасника
Платон Немає
:)
*****

Повідомлень: 6 267
Приєднався: Apr 2007
Тут
Skoda Fabia Combi III
Повідомлення: #9
13-09-2012 22:11 RE: Прибалтика 2012

на каком языке разговаривали в Прибалтике?какую Визу делали в паспорт? спасибо

Бачу ціль не бачу перешкод!
Шукати всі повідомлення учасника
Lexa_odessa Немає
знаток Медвежьих шкурок
*****

Повідомлень: 1 713
Приєднався: Feb 2010
Odessa
linea
Повідомлення: #10
13-09-2012 23:19 RE: Прибалтика 2012

да/, узнаю и ригу и вильнюс, эх, а у нас в этом году не получилось Sad
Платон, да пофиг на каком, там русский понимают.
ЗЫ: в магазинах в Литве поколение кому меньше 30 (они хоть и понимают, но говорить тяжело - слова долго подбирают) говорило со мной по литовски (я понимаю) а я с ними по русски.

лучше быть хорошим человеком, ругающимся матом, чем тихой, воспитанной тварью

Интернет - пункт приёма, обмена и сбыта краденного остроумия.
Шукати всі повідомлення учасника
Тема закрита 


Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Киев-Ницца 21 июня 2012 -10 июля 2012. ОТЧЕТ по деньгам. P.Tone 43 18 303 28-07-2012 08:54
Останнє: Roha

Швидкий перехід:


Переглядають: Гості: 1