(17-02-2014 12:15)SergM : – Дуже вільна трактовка. Ви занадто далеко пішли від сенсу фрази "На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху" – позаяк знаку "напрямок головної дороги" немає і у зустрічному напрямку знаку "дати дорогу" немає, то водій що їде під знак "дати дорогу" зобов'язаний пропускати усіх. – Там немає, ні другорядної, ні головної дороги, бо немає знаків 1.22, 1.23.1-1.23.4 і 2.3.
Поясніть тоді мені, будь ласка яким чином, я, знаходячись на місті автомобіля. що виїжджає на перехрестя під знак 2.1. "Дати дорогу" повинен з'ясувати, що "
у зустрічному напрямку знаку "дати дорогу" немає," та "
немає знаків 1.22, 1.23.1-1.23.4 і 2.3."? Повинен здогадатися? Чи стати перед перезрестям, заглушити машину и збігати пішки подивитися на перехрестя з усіх боків?
До речі. а можете мені надати цитату на це:
"позаяк знаку "напрямок головної дороги" немає і у зустрічному напрямку знаку "дати дорогу" немає, то водій що їде під знак "дати дорогу"
зобов'язаний пропускати усіх."
(17-02-2014 12:15)SergM : У нас у ПДР немає норми "главная дорога для него - перпендикулярная его движению".
До чого тут норми ПДР до моєї фрази? Я написав "главная дорога
для него - перпендикулярная его движению". Для нього - це окремий випадок.
А взагалі, то я б порадив більш уважно прочитати той же п.16.6:
"На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного
перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх
подальшого руху".
Тобто апріорі той, у кого головна має
перехрешувати Ваш напрямок. Звісно, якщо немає табл. 7.8. А її в нашому випадку немає.
Тому очікувати, що в тебе другорядна, а той хто іде назустріч має головну якось неправильно.
Наведу ще визначення перехрестя:
перехрестя — місце
перехрещення,
прилягання або
розгалуження доріг на одному рівні, межею якого є уявні лінії між початком заокруглень країв проїзної частини кожної з доріг. Не вважається перехрестям місце прилягання до дороги виїзду з прилеглої території.
Єдине, на що можна тут зіслатися в пользу Вашох версіі, це на прилеглу територію. Але визначення прилеглої територіі ніяк не пов'язано в тим, що сказали ви:
(17-02-2014 12:15)SergM : позаяк знаку "напрямок головної дороги" немає і у зустрічному напрямку знаку "дати дорогу" немає, то водій що їде під знак "дати дорогу" зобов'язаний пропускати усіх. – Там немає, ні другорядної, ні головної дороги, бо немає знаків 1.22, 1.23.1-1.23.4 і 2.3.
прилегла територія — територія, що прилягає до краю проїзної частини та не призначена для наскрізного проїзду, а лише для в’їзду до дворів, на стоянки, автозаправні станції, будівельні майданчики тощо або виїзду з них;
Фактів, за якими можна було б однозначно з наданого відео кваліфвкувати там виїзд з прилеглої території, я не побачив.
(17-02-2014 12:15)SergM : Цитата:Дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість;
– Тут теж немає нічого про інше – є тільки загальна вимога стосовно інших учасників руху.
Не треба нічого додумувати!
Я не додумую. Я читаю уважно.
Цитата: Дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість;
На місті таврії я не очікую в цьому випадку від машини, що іде назустріч того, що у неї є світлоіор і вона іде на зелений, тому має перевагу.
Рівно, як і на місці ТС не очікую, шо у зустрічної машини немає світлофора, тому я її однозначно пропущу. З мене не поменьшає.
Я бачу це перехрестя перший раз в житті і керуюсь тим що бачу. А Ви там вже сто раз проїхали, от і надумали собі, що хтось повинен бути крутіший над іншим.