Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Відповісти 
Глохнет на нейтралке с кондиционером
Автор Повідомлення
shurken Немає
Мегаписака

Приєднався: Mar 2009
Киев
Roomster Scout 1.6 BTS 2009
Повідомлення: #61
06-07-2021 19:02 RE: Глохнет на нейтралке с кондиционером

А всего-то надо было прочитать ошибки по всем блокам. Неисправный датчик сцепления записывается как ошибка.
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Roomster_Ok Немає
Рассказчик
**

Приєднався: Apr 2018
Киев
Skoda Roomster 1.4 2009 г.в. (газ/бензин)
Повідомлення: #62
06-07-2021 19:30 RE: Глохнет на нейтралке с кондиционером

(06-07-2021 19:02)shurken :  А всего-то надо было прочитать ошибки по всем блокам. Неисправный датчик сцепления записывается как ошибка.

Не соглашусь с Вами. Мне проверяли и ВАГ КОМом у официалов и у моего сослуживца где я постоянно обслуживаюсь таким типа толстого планшета компом (я не знаю как он правильно называется и стоит как почти новая машина) где высвечиваются все ошибки для любых марок машин - нифига. Всякие мелкие ошибки находило, их стирали, но по этому датчику была тишина. Он как бы и был рабочий, тестером отзывался, но работал как-то не так.
Roomster_Ok Немає
Рассказчик
**

Киев
Повідомлення: #63
18-08-2024 23:53 RE: Глохнет на нейтралке с кондиционером

Всім привіт! Пройшло 3 роки і знову вирішив написати тут, може за цей час хтось вирішив таку проблему у себе і щось підкаже. Корочше кажучи, знову як і раніше та ж сама халепа: коли включений клімат на максимальне або майже максимальне охолодження і витискаєш на максимум в підлогу зчеплення при зупинці або перемиканні передачі, то оберти двигуна падають до 0, авто глохне і на приборці горить один значок червоного акумулятора, а клімат мигає всіма значками які є на екрані. При самодіагностиці клімату видає одну й ту саму помилку - 4F9 (приточний вентилятор). По іронії долі я змінив за пів року 2 НОВИХ приточних вентилятори різних виробників (один дешевше інший дорожче) і все одно видає цю помилку. Скидання компом допомогає не на довго. В середньому через декілька неділь знову мигає і показує цю помилку. В Інеті пишуть, що цю помилку може давати терморезистор. Проте клімат в мене працює як годинник і мене повністю влаштовує. Купувати деталь яка в оригіналі (а мій Roomster сприймає тільки оригінальні датчики, перевірено не один раз) коштує більше 5 тис. грн. не дуже хочеться. Тим більше не зрозуміло чи це він "глушить" авто при вижатому зчеплені. Також, є один суттєвий нюанс: глохне при витисканні зчеплення тільки НА ГАЗУ. На бензині оберти можуть трішки просісти (десь до 500 обертів замість 750-800) але не заглохне. Перевіряв на різних схемах налаштування газу, в різних "газовщиків", чистив дросельну, міняв газові заправки, міняв датчик зчеплення - ніфіга. З кліматом на тепло такої проблеми немає. Може у когось була така біда і він її переміг?
Misterd Немає
Олексій

Приєднався: Jun 2008
Поділля
Seat Ibiza ST 1.6 TDI Reference+)
Повідомлення: #64
19-08-2024 07:27 RE: Глохнет на нейтралке с кондиционером

(18-08-2024 23:53)Roomster_Ok :  Всім привіт! Пройшло 3 роки і знову вирішив написати тут, може за цей час хтось вирішив таку проблему у себе і щось підкаже. Корочше кажучи, знову як і раніше та ж сама халепа: коли включений клімат на максимальне або майже максимальне охолодження і витискаєш на максимум в підлогу зчеплення при зупинці або перемиканні передачі, то оберти двигуна падають до 0, авто глохне і на приборці горить один значок червоного акумулятора, а клімат мигає всіма значками які є на екрані. При самодіагностиці клімату видає одну й ту саму помилку - 4F9 (приточний вентилятор). По іронії долі я змінив за пів року 2 НОВИХ приточних вентилятори різних виробників (один дешевше інший дорожче) і все одно видає цю помилку. Скидання компом допомогає не на довго. В середньому через декілька неділь знову мигає і показує цю помилку. В Інеті пишуть, що цю помилку може давати терморезистор. Проте клімат в мене працює як годинник і мене повністю влаштовує. Купувати деталь яка в оригіналі (а мій Roomster сприймає тільки оригінальні датчики, перевірено не один раз) коштує більше 5 тис. грн. не дуже хочеться. Тим більше не зрозуміло чи це він "глушить" авто при вижатому зчеплені. Також, є один суттєвий нюанс: глохне при витисканні зчеплення тільки НА ГАЗУ. На бензині оберти можуть трішки просісти (десь до 500 обертів замість 750-800) але не заглохне. Перевіряв на різних схемах налаштування газу, в різних "газовщиків", чистив дросельну, міняв газові заправки, міняв датчик зчеплення - ніфіга. З кліматом на тепло такої проблеми немає. Може у когось була така біда і він її переміг?

а оберти двигуна піднімаються на хх при вмиканні клімата? щось дуже схоже що двигун не бачить навантаження при роботі клімата і не тримає хх нормально

pegasus Немає
Рассказчик
**

Приєднався: Mar 2024

Повідомлення: #65
19-08-2024 13:36 RE: Глохнет на нейтралке с кондиционером

Какие ошибки (электроника двигателя / климат) есть на данный момент? какой тип компрессора установлен ( постоянного вращения или отключаемый)? Происходит ли подобное если не включать на мах охлаждение?
Roomster_Ok Немає
Рассказчик
**

Киев
Повідомлення: #66
21-08-2024 23:26 RE: Глохнет на нейтралке с кондиционером

(19-08-2024 07:27)Misterd :  
(18-08-2024 23:53)Roomster_Ok :  Всім привіт! Пройшло 3 роки і знову вирішив написати тут, може за цей час хтось вирішив таку проблему у себе і щось підкаже. Корочше кажучи, знову як і раніше та ж сама халепа: коли включений клімат на максимальне або майже максимальне охолодження і витискаєш на максимум в підлогу зчеплення при зупинці або перемиканні передачі, то оберти двигуна падають до 0, авто глохне і на приборці горить один значок червоного акумулятора, а клімат мигає всіма значками які є на екрані. При самодіагностиці клімату видає одну й ту саму помилку - 4F9 (приточний вентилятор). По іронії долі я змінив за пів року 2 НОВИХ приточних вентилятори різних виробників (один дешевше інший дорожче) і все одно видає цю помилку. Скидання компом допомогає не на довго. В середньому через декілька неділь знову мигає і показує цю помилку. В Інеті пишуть, що цю помилку може давати терморезистор. Проте клімат в мене працює як годинник і мене повністю влаштовує. Купувати деталь яка в оригіналі (а мій Roomster сприймає тільки оригінальні датчики, перевірено не один раз) коштує більше 5 тис. грн. не дуже хочеться. Тим більше не зрозуміло чи це він "глушить" авто при вижатому зчеплені. Також, є один суттєвий нюанс: глохне при витисканні зчеплення тільки НА ГАЗУ. На бензині оберти можуть трішки просісти (десь до 500 обертів замість 750-800) але не заглохне. Перевіряв на різних схемах налаштування газу, в різних "газовщиків", чистив дросельну, міняв газові заправки, міняв датчик зчеплення - ніфіга. З кліматом на тепло такої проблеми немає. Може у когось була така біда і він її переміг?

а оберти двигуна піднімаються на хх при вмиканні клімата? щось дуже схоже що двигун не бачить навантаження при роботі клімата і не тримає хх нормально

Для цього експерименту виставив клімат на максимальну швидкість обертів вентилятора і саму мінімальну (холодну) температуру. Завів. Оберти 750 на хх. Включив клімат з показниками які написав вище. В першу секунду оберти "просіли" десь на 50 об/хв і одразу повернулися знову до 750. Далі стабільно 750 поки не заглохнув уже в русі знову.

(19-08-2024 13:36)pegasus :  Какие ошибки (электроника двигателя / климат) есть на данный момент? какой тип компрессора установлен ( постоянного вращения или отключаемый)? Происходит ли подобное если не включать на мах охлаждение?

Помилки комп (Вася Діагност) не бачить ніякі. При самодіагностиці клімату (коли світяться всі значки і клімат проганяє себе на всіх режимах і відкриває та закриває заслінки) в кінці тесту показує помилку 4F9 02. Приточний поміняний на новий. Який тип компресору стоїть я не знаю. Де і як це подивитися? Я купляв цю машину б/у та не міняв його. Частота заглохів прямо залежить від виставленої температури - чим холодніше і більше швидкість вентилятора тим частіше глохне АЛЕ ТІЛЬКИ НА ГАЗУ. На бензині такого немає. Тільки оберти різко просідають але одразу вертаються до норми і не глохне.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 21-08-2024 23:36 Roomster_Ok.)
toledo Немає
Классик

Приєднався: Mar 2015
Одесса
Altea XL 1.6 CAYC
Повідомлення: #67
22-08-2024 10:45 RE: Глохнет на нейтралке с кондиционером

Думаю Вы сами ответили на свой вопрос - Только на газу. Вам к газовщикам нормальным. Пусть смотрят что и как настроенно, да и газовый сервис нужно делать время от времени (возможно вы его ни разу не делали).
Roomster_Ok Немає
Рассказчик
**

Киев
Повідомлення: #68
22-08-2024 13:18 RE: Глохнет на нейтралке с кондиционером

(22-08-2024 10:45)toledo :  Думаю Вы сами ответили на свой вопрос - Только на газу. Вам к газовщикам нормальным. Пусть смотрят что и как настроенно, да и газовый сервис нужно делать время от времени (возможно вы его ни разу не делали).

В тому то й справа, що сервій роблю регулярно, навіть частіше ніж треба. Фільтра всі поміняні. Обслуговувався і на "Час Газу" і просто в гаражах. Перепробували різноманітні налаштування з різними параметрами. Ніфіга. Тільки розхід і тяга або більше або меньше, а з кліматом все одно глохне. Може ще спробувати замінити датчик холостого ходу? Хоча якщо б він не працював, то комп'ютер показував би по ньому помилку.
toledo Немає
Классик

Приєднався: Mar 2015
Одесса
Altea XL 1.6 CAYC
Повідомлення: #69
22-08-2024 14:41 RE: Глохнет на нейтралке с кондиционером

Комп не завжди показує помилки. Але треба копати у бік газу здається
wywiadowca1980 Далеко
Мегаписака

Приєднався: May 2016
Київ, село Позняки
Superb III, 2.0 TDI (DFCA)+Stage 1, DQ250
Повідомлення: #70
22-08-2024 15:13 RE: Глохнет на нейтралке с кондиционером

Пальцем в небо звісно...., але ставлю на залипші від всіляких смол газові форсунки (це якщо у них пробіг не за 200 тис км).
Спробуйте їх промити (адекватні газовщики знають про що мова) і заново накатати карту газову. Хоча на справних (чистих) фонсунках навіть після звичайної автокалібровки ХХ вже має бути стабільним і нічого не буде глохнути...

P.S.
Навіть хвальоні "Alex 360 ultra" не рятують форсунки від тих смол та іншої дряні, яку можна легко хапонути на АЗС з газової бочки.... Пройшов це свого часу на Турі 1.8Т з ГБО на форсунках спочатку Hana, а потім і Barracuda...
Hello!
(Востаннє це повідомлення було змінене: 22-08-2024 21:13 wywiadowca1980.)
Відповісти 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Не глохнет Шкода Фелиция 1.3 MPI Alexgepard90 5 1 057 03-02-2023 14:24
Останнє: Alexgepard90
  При включении кондера глохнет belka007zz 10 1 822 06-08-2021 20:40
Останнє: shurken
  Проблемы с кондиционером HELP! krupila1 5 1 185 05-06-2021 13:14
Останнє: Максимилиан
Wink TFSI глохнет на холостых pn65 8 1 689 19-02-2021 09:24
Останнє: pn65