Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Тема закрита 
Оскарження Постанови ДАІ
Автор Повідомлення
Lightning Немає
Driver

Повідомлень: 1 826
Приєднався: Sep 2011
Киев
Oktavia A5 1,8 TSI - была; Skoda Kodiaq 2.0 TDI - сейчас
Повідомлення: #1
05-06-2014 14:25 Оскарження Постанови ДАІ

Уважаемые одноклубники, кто сталкивался, подскажите!
Вопрос по "судовому збору" при подаче заявления в суд?
Раньше согласно ст. 288 КУпАП "Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита" и соответственно мы не платили, сейчас одни суды требуют другие - нет. Где то читал, что в 2013 году пытались протолкнуть законопроект, согласно которому обязывали оплачивать.

Кто владеет инфой по данному вопросу или может просто оскаржував постанову в этом году, поделитесь пожалуйста!
Hello!
Шукати всі повідомлення учасника
VasiliSK Немає
Attorney
*****

Повідомлень: 2 257
Приєднався: Feb 2006

A5, 1,6mpi, Elegance
Повідомлення: #2
05-06-2014 14:55 RE: Оскарження Постанови ДАІ

(05-06-2014 14:25)Lightning :  Уважаемые одноклубники, кто сталкивался, подскажите!
Вопрос по "судовому збору" при подаче заявления в суд?
Раньше согласно ст. 288 КУпАП "Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита" и соответственно мы не платили, сейчас одни суды требуют другие - нет. Где то читал, что в 2013 году пытались протолкнуть законопроект, согласно которому обязывали оплачивать.

Кто владеет инфой по данному вопросу или может просто оскаржував постанову в этом году, поделитесь пожалуйста!
Hello!

если жалко 30 гривен, подавайте без судебного. суд, если сочтет нужным получить оплату, иск примет и оставит без движения, даст срок на усунення недоликив по оплате, оплатите тогда
Шукати всі повідомлення учасника
Lightning Немає
Driver

Повідомлень: 1 826
Приєднався: Sep 2011
Киев
Oktavia A5 1,8 TSI - была; Skoda Kodiaq 2.0 TDI - сейчас
Повідомлення: #3
05-06-2014 18:02 RE: Оскарження Постанови ДАІ

(05-06-2014 14:55)VasiliSK :  если жалко 30 гривен, подавайте без судебного. суд, если сочтет нужным получить оплату, иск примет и оставит без движения, даст срок на усунення недоликив по оплате, оплатите тогда

та не жалко и процессуально все понятно, в пятидневный срок можно будет оплатить... вопрос в другом, как правильно и кто сталкивался с данной ситуацией в 2014 году?
Шукати всі повідомлення учасника
Оrchid Немає
Загадка
***

Повідомлень: 738
Приєднався: Apr 2009
Из мечты/Харьков
Повідомлення: #4
05-06-2014 18:38 RE: Оскарження Постанови ДАІ

вот например
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/30187026

http://www.toplawyers.com.ua/Acty_dor2.html

ЗАУВАЖЕННЯ ТА ПРОПОЗИЦІЇ
до проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України
“Про судовий збір” (щодо об’єктів справляння судового збору)
(реєстр. № 2008а від 15 травня 2013 року)


Проаналізувавши положення проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про судовий збір” (щодо об’єктів справляння судового збору), внесеного на розгляд Верховної Ради України народним депутатом України Бондарєвим К.А. (реєстр. № 2008а від 15 травня 2013 року; далі – законопроект), вважаємо за необхідне зазначити нижченаведене.

Законопроектом пропонується внести зміну до частини другої статті 3 Закону України “Про судовий збір”, якою передбачити, що судовий збір не справляється за подання позовної заяви про оскарження рішень органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, про притягнення особи до адміністративної відповідальності.

Необхідність прийняття законопроекту обґрунтовується тим, що за результатами розгляду справ про адміністративні правопорушення, так само як і за результатами розгляду кримінальних справ, до винної особи застосовуються від імені держави примусові заходи (стягнення та покарання відповідно). Тому, на думку суб’єкта законодавчої ініціативи, особи, які звертаються до суду з позовом про оскарження рішень органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, про притягнення особи до адміністративної відповідальності, мають бути звільнені від сплати судового збору.

Вважаємо, що такий підхід є помилковим.

Необхідно розмежовувати, з одного боку, розгляд судом матеріалів про притягнення особи до адміністративної відповідальності в порядку, передбаченому Кодексом України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП), з накладенням на правопорушника відповідного стягнення та, з другого боку, розгляд судом справи в порядку, передбаченому Кодексом адміністративного судочинства України (далі – КАС України).

За розгляд справ у порядку, визначеному КУпАП, як і за здійснення кримінального провадження в порядку, встановленому Кримінальним процесуальним кодексом України, сплати судового збору Законом України “Про судовий збір” не передбачено. Жодного прикладу, який підтверджував би вимогу суду сплатити судовий збір у разі оскарження постанови суду про притягнення особи до адміністративної відповідальності на підставі КУпАП, про що йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, не наведено.

Водночас, згідно з положеннями частин першої та другої статті 2 КАС України за правилами адміністративного судочинства оскаржуються будь-які рішення, дії чи бездіяльність суб’єктів владних повноважень, крім випадків, коли щодо таких рішень, дій чи бездіяльності Конституцією і законами України встановлено інший порядок судового провадження. При цьому відповідно до пункту 3 частини першої статті 288 КУпАП постанову органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржено до районного, районного в місті, міського чи міськрайонного суду в порядку, визначеному КАС України, з особливостями, встановленими КУпАП. Таким чином, законодавством України передбачено особливості судового провадження з розгляду адміністративних справ та справ про адміністративні правопорушення.

Запропонована законопроектом зміна фактично стосується позовів, які подаються в порядку, передбаченому КАС України (адміністративна юрисдикція). Посилатися на аналогію між справами адміністративної та кримінальної юрисдикцій як на підставу необхідності внесення запропонованої зміни, на нашу думку, неправильно.

Варто також зазначити, що згідно з частиною першою статті 87 КАС України судовий збір віднесено до судових витрат. Відповідно до частин першої та третьої статті 94 КАС України якщо судове рішення ухвалено на користь сторони, яка не є суб’єктом владних повноважень (тобто громадянина), суд присуджує всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати з Державного бюджету України (або відповідного місцевого бюджету, якщо іншою стороною був орган місцевого самоврядування, його посадова чи службова особа). Якщо адміністративний позов задоволено частково, судові витрати, здійснені позивачем, присуджуються йому відповідно до задоволених вимог, а відповідачу – відповідно до тієї частини вимог, у задоволенні яких позивачеві відмовлено. Отже, у разі визнання судом рішення органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення незаконним, особа, до якої таке стягнення застосовано, має право на повернення сплаченого судового збору.

З огляду на викладене Верховний Суд України не підтримує законопроект.
Правове управління
Верховного Суду України

Если бы это было так, это бы ещё ничего. Если бы, конечно, оно так и было. Но так как это не так, так оно и не этак. Такова логика вещей.
Шукати всі повідомлення учасника
Тема закрита 


Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Помогите составить Позовну заяву про скасування постанови Firestarter 2 2 573 27-06-2018 21:17
Останнє: Vtf
  Кабмін призупинив дію постанови про біометричні паспорти. Шкодчук 0 1 024 14-06-2013 11:24
Останнє: Шкодчук
  Позовна заява поштою (оскарження Постанови) tma 31 18 493 21-04-2011 14:27
Останнє: Swetlyachok
  оскарження постановы - мой опыт ОлегЗ 10 7 518 22-12-2010 18:54
Останнє: schetinskiy
  Оскарження постанови Aspirin 36 8 053 21-12-2009 11:30
Останнє: али

Швидкий перехід:


Переглядають: Гості: 1