Доброго дня, потрібна допомога побороти помилку P0172 Слишком богатая смесь!
Skoda Octavia Tour Combi 2.0 AQY 2001 рік 190000 пробіг(напевне скручений) перетнула кордон 1.03.2021 року зразу мені під замовлення, ГБО 4 покоління Prins, з моменту покупки світився чек!
Після покупки замінено масло (двигун, коробка) фільтра, ГРМ, свічки NGK, патрубок тройнік ОЖ(той куди вставляється ДТОЖ) профілактика стартера (був свист після заведення) ну і куплено кабель vag com kkl 409 яким і діагностовано помилку 0172.
Обїхавши місцевих "майстрів" порадили мені починати з ремонту вихлопної системи, замінив прогорену гофру і частину прогореної труби, помилку скинув, через 200-300км знову зявилась, виявив несправний ДМРВ (перевіряв тестером, мертвий) замінив на новий Autlog 1008(пожалів коштів на щось краще), промив дросельну заслонку, скинув помилку, 200-300км і знову джекічан, пробував їздити тільки на бензині, аналогічно, помітив завишений розход палива, зимою зовсім страшно начала пити 15 на 100 Газу по місту, за містом 12-13, при тому що стараюсь їхати максимально економно, вона напевне в мене ще не їхала більше 3500об., у січні видала помилку на пропускну здатність каталізатора, вирішив вирізати, вварили мені пламягасітель фірмений AWG і поставив обманку другої лямбди(дорожчий), наче стала трохи резвіша, помилку 0172 як завжди скинув, знову 200-300 км і зявилась, зимою виявив сильно забитий білою рідиною патрубок той що від заливної горловини до ДЗ, і в самі горловині теж було багато рідини теж вимив, зараз весна-літо наче все чисто, вчора по трасі при їзді 90-100км/год на круїзі зміг проїхати на 32л газу 320 км, помилка десь на пів дороги знову на приборні панелі, якщо чесно вона мені вже ріже очі, місцеві "майстри" навіть братись не хочуть за усунення цієї помилки, прикупив по ціні kkl васю діагноста 11.11 пробую ( по ютубу) робити діагностику сам, по показах васі наче все в нормі крім постійного коригування лямбди -18%(фото додаю)
Машина у мене перша, не маю з чим зрівнювати, помітив що до 3000об. авто туповате, після 3000об наче турбо включається, ще виявив розходження показів температури на приборні панелі 90 по васі 80, у теплу погоду або прогріта і не встигла до кінця остигнути, авто гірше заводиться, з першого разу глохне, з другого завелась і працює, зимою такого не було, які б морози не були заводилась з першого разу і з ночі і прогріта, робив профілактику абсорбера, клапан працює, сам абсорбер продувається, міряв тиск в паливні рампі, все в порядку, масла в двигун за 8000 пробігу долив десь 0.5л, кажуть що на газу це норма, система додаткового надуву повітря начебто працює справно
Наче все виклав що памятаю.
HELP !!!!!!